Ελλάδα

Νάξος: Δεν πίστευαν στα μάτια τους – Ψάρεψαν τόνο 288 κιλών (pics)

Νάξος: Δεν πίστευαν στα μάτια τους – Ψάρεψαν τόνο 288 κιλών (pics)
Ξαφνιάστηκε ολόκληρη η Νάξος με το θέαμα ενός τόνου 2,74 μέτρων.

Ολόκληρη η Νάξος μιλά εδώ και λίγες ώρες για την ψαριά που έκαναν τα αδέλφια Μακαρούνα, με το αλιευτικό τους σκάφος «Κάλυμνος». Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας  naxospress.gr το καΐκι τους επέστρεψε έχοντας στην ψαριά του ένα τόνο – τέρας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το εν λόγω ψάρι ήταν 2,74 μέτρα και ζύγισε 288 κιλά.

Οι ψαράδες με περηφάνια έφτασαν στο λιμάνι, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα το καΐκι τους “πλημμύρισε” από κόσμο προκειμένου να δουν από κοντά το ασυνήθιστο ψάρι.  Πρόκειται για έναν ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλάζόπτερο), που διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του.

Να θυμίσουμε, ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρό από τότε που στο λιμάνι του νησιού είχε αράξει ένα άλλο καΐκι με τέσσερις τόνους μήκους πάνω από δύο μέτρα και βάρους περίπου διακόσια κιλά ο καθένας.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι τόνοι έχουν σώμα υδροδυναμικό και συμπαγές και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες, μέχρι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 450 κιλά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εν λόγω ψαράδες δεν θα ξεχάσουν ποτέ την συγκεκριμένη ψαριά του.

  • Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από το naxospress.gr με τον ψάρι – τόνος:

Πληροφορίες και φωτογραφίες: naxospress.gr


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments