Διεθνή

Serial killer της Κύπρου: Βρέθηκε και δεύτερη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη – Συνεχίζονται οι έρευνες

Serial killer της Κύπρου: Βρέθηκε και δεύτερη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη – Συνεχίζονται οι έρευνες
Serial killer της Κύπρου: Ο εντοπισμός τους έγινε με ρομποτική κάμερα. Αύριο Κυριακή θα ξεκινήσει η επιχείρηση για την ανάσυρσή τους από τον βυθό.

Serial killer της Κύπρου: Δύο ήταν τελικά οι βαλίτσες που εντοπίστηκαν από ρομποτική κάμερα στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης. Οι βαλίτσες πιθανόν να περιέχουν θύματα του 35χρονου ίλαρχου. Αύριο Κυριακή θα ξεκινήσει η επιχείρηση της ανάσυρσής τους.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Κύπρος τις εξελίξεις με τον serial killer και τους φόνους που έχει διαπράξει. Κατά την σημερινή επιχείριση για εντοπισμό των πτωμάτων, που ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε ότι έριξε στο νερό μέσα σε βαλίτσες, εντοπίστηκαν από ρομποτική κάμερα τελικά δύο βαλίτσες στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης .

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα κατά την σημερινή επιχείρηση, βρέθηκαν δύο αντικείμενα τα οποία ομοιάζουν με αυτά που αναζητούνταν. Ο κ. Τράγκολας είπε ότι τα μέλη της ΕΜΑΚ σηματοδότησαν τα σημεία όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα ούτως ώστε αύριο γύρω στις 10:00 να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσης προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για τις βαλίτσες όπου ο ύποπτος υποστηρίζει ότι τοποθέτησε τα πτώματα.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι απόψε αναμένονται τα αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού καθώς αυτά είναι πολύ σημαντικά διότι θα κρίνουν το τι είδους στολή θα χρησιμοποιήσουν οι δύτες για να ανασύρουν τα αντικείμενα. Στην σκηνή βρέθηκε νωρίτερα και υπό τη συνοδεία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ο οποίος υπέδειξε τα σημεία όπου πέταξε τα πτώματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μεταξάς είπε στους ανακριτές ότι τα πτώματα που τοποθέτησε στην βαλίτσα ανήκουν στην 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες στην 36χρονη Florentina και στην 8χρονη κόρη της Elena από την Ρουμανία.

Μια 30χρονη γυναίκα από το Νεπάλ, η Khadka Anu, είναι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 7ο θύμα του «Ορέστη».

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε την Μεγάλη Πέμπτη στο πεδίο βολής της Ορούντας στην Κύπρο, μετά τις υποδείξεις του serial killer. Η άτυχη γυναίκα από το Νεπάλ την οποία ο ίδιος ο 35χρονος δράστης, κατονόμασε στις ιδιόχειρες του καταθέσεις ως Κάχτα Ανου, σύμφωνα με ασφαλείς πήγες είναι η κοπέλα που ποζάρει στο φακό, στο λιμάνι Λάρνακας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Khadka Anu είχε εξαφανισθεί από τη Λευκωσία πριν από ένα περίπου χρόνο. Οι φίλοι της κατήγγειλαν την εξαφάνισή της στο προξενείο του Νεπάλ στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο σπίτι της βρίσκονταν τόσο τα προσωπικά της αντικείμενα όσο και το διαβατήριό της.

Τα ιδιόχειρα σημειώματα του serial killer

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε την Παρασκευή για άλλες 8 ημέρες την κράτηση του 35χρονου Ιλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε 7 ανθρώπους, ανάμεσά τους 2 ανήλικα κορίτσια ηλικίας 6 και 8 χρονών.

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο 35χρονος serial killer ομολογεί τα φρικιαστικά εγκλήματά του με ιδιόχειρες καταθέσεις. Μάλιστα, σε αυτές τις σημειώσεις του, ο Ιλαρχος αποκάλυψε πως ένα από τα θύματά του, το πέταξε σε λάκκο στην Ορούντα. Πρόκειται για την Κάτχα Ανού, από το Νεπάλ, σύμφωνα με την ομολογία του.

Στις σημειώσεις που ζήτησε και έγραψε ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος κατέγραψε σε 10 σελίδες τους φόνους και των 7 θυμάτων του.

Δεν βρέθηκε ούτε σήμερα η 6χρονη Sierra

Εξάλλου έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου για εντοπισμό της 6χρονης Sierra. Δύτες με ειδικό σκάφανδρο επιχείρησαν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο Μεταξάς ως τα σημεία όπου πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν οτιδήποτε. Πάντως ο Μάρκος Τράγκολας είπε ότι βρέθηκε ένα αντικείμενο που δεν συνάδει με το περιβάλλον της λίμνης και στάληκε για εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments