Ελλάδα

Κυριακή του Πάσχα: Έτσι θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς μέχρι την Πρωτομαγιά

Κυριακή του Πάσχα: Έτσι θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς μέχρι την Πρωτομαγιά
Μειωμένα δρομολόγια από σήμερα Κυριακή του Πάσχα. Ποια μέσα δεν θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά

Με δυσκολία θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις από σήμερα Κυριακή του Πάσχα μέχρι και την Πρωτομαγιά καθώς τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ θα είναι μειωμένα. Τα δρομολόγια του μετρό θα πραγματοποιούνται κάθε 15’ λεπτά, ενώ από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ θα διέρχονται συρμοί ανά 12,5’ λεπτά.

Την Πρωτομαγιά θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΣΑΠ «είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς για αξιοπρεπείς αμοιβές και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες.

Τη Δευτέρα του Πάσχα για τα λεωφορεία θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών», ενώ για τα τρόλεϊ ειδικό πρόγραμμα βασισμένο επίσης στο πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών». Προσαρμοσμένο στις ημέρες θα είναι το πρόγραμμα και την Τρίτη του Πάσχα για όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, όπου θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Σαββάτου με ορισμένες ιδιαιτερότητες στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Έτσι, το μετρό θα έχει συρμούς ανά 5′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 7′ τις υπόλοιπες ώρες. Αντίστοιχα, στον ηλεκτρικό θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 10,5′ λεπτά. Τέλος, τα δρομολόγια του τραμ θα εκτελούνται ανά 20’ λεπτά.

Tην Πρωτομαγιά τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

Στις γραμμές των ΤΡΟΛΕΪ δε θα εκτελούνται δρομολόγια, λόγω 24ωρης απεργίας της Ένωσης Εργαζομένων Η.Λ.Π.Α.Π. για τη συμμετοχή του προσωπικού στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στις γραμμές των ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ τα δρομολόγια θα εκτελούνται βάσει του προγράμματος Κυριακής, με πιθανώς μειωμένα δρομολόγια σε σχέση με το τυπικό πρόγραμμα λόγω της συμμετοχής του προσωπικού στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε.

Από τις 09:30 και μέχρι νεωτέρας σταδιακά θα ακολουθούνται τροποποιημένες διαδρομές στις γραμμές των ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ που διέρχονται από την περιοχή του Κέντρου της Αθήνας και κατά μήκος της διαδρομής της πορείας οργανώσεων από το Σύνταγμα προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α.

Από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας σταδιακά αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις των δρομολογίων ή να ακολουθούνται τροποποιημένες διαδρομές στις γραμμές των ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ που διέρχονται κατά μήκος της διαδρομής της πορείας οργανώσεων από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το Πασαλιμάνι (Λιμάνι Ζέας) στην περιοχή του Πειραιά.

Μετρό

  • Στη γραμμή 1 η συχνότητα θα διαμορφώνεται στα 12,5′ τις ώρες αιχμής (05:30-23:30) και στα 15′ στην έναρξη και τη λήξη.
  • Στις γραμμές 2 και 3 η συχνότητα θα διαμορφώνεται στα 10′ τις ώρες αιχμής (09:00-17:00) και στα 15′ τις υπόλοιπες ώρες.
  • Στη γραμμή 3 δε θα εκτελούνται τα δρομολόγια Αεροδρομίου (τμήμα ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ), λόγω 24ωρης απεργίας του προσωπικού του Ο.Σ.Ε. (διαχειριστής υποδομής).

Τραμ

  • Η συχνότητα αναχωρήσεων ανά προορισμό θα διαμορφώνεται στα 30′ από την έναρξη έως και τη λήξη των δρομολογίων.
  • Η συχνότητα διελεύσεων στο τμήμα ΚΑΣΟΜΟΥΛΗ – ΜΟΥΣΩΝ θα διαμορφώνεται στα 15′ από την έναρξη έως και τη λήξη των δρομολογίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments