Ελλάδα

Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις μετά τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις μετά τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο
Καλαμάτα: Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας αντιδήμαρχος. Ακόμη τρία άτομα αναζητούνται.

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία της Καλαμάτας, έπειτα από τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου εικονολήπτη κατά την διάρκεια του εθίμου του σαϊτοπόλεμου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας αντιδήμαρχος, ενώ οι υπόλοιποι έξι είναι άτομα που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο. Μάλιστα ακόμη τρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο και σε αποθήκη στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 σαΐτες, 760 γραμμάρια πυροτεχνικής ύλης, 1.030 γραμμάρια μπαρούτι για γέμισμα κυνηγετικών φυσιγγίων, 5,5 κιλά μαύρο μπαρούτι, καθώς και δύο γραμμάρια κάνναβης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη (άρθρο 3.11 ΠΚ), για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, περί όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος.

Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια για διεξαγωγή του συγκεκριμένου εξαιρετικά επικίνδυνου εθίμου το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ μέτρα στο σημείο λάμβανε η Δημοτική Αστυνομία.

Καλαμάτα: Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγική κατάληξη είχε ο σαΐτοπόλεμος στην Καλαμάτα, καθώς από σαΐτα που «ξέφυγε» τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε τη ζωή του ένας εικονολήπτης. Όπως έγινε γνωστό, σαϊτα έφυγε από τα χέρια σαϊτομάχου και χτύπησε στο κεφάλι τον άτυχο εικονολήπτη, πατέρα δύο παιδιών, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο σαϊτοπόλεμος που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη που μαγνητοσκοπούσε το γεγονός, έγινε την Κυριακή του Πάσχα στις 20:00. Στο σημείο βρίσκονταν πλήθος κόσμου, ωστόσο μετά το περιστατικό άτομα άρχισαν να τρέχουν φοβισμένα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο που μίλησε στο healthview.gr, ο νεαρός επαγγελματίας εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο σαϊτοπόλεμος είναι έθιμο το οποίο αναβιώνει στη Μεσσηνία κάθε Πάσχα. Κατά την Ελληνική Επανάσταση οι Μεσσήνιοι πέταξαν σαΐτες γεμισμένες με μπαρούτι για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Από τότε, σε ανάμνηση του γεγονότος, κάθε χρόνο στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη γίνεται σαϊτοπόλεμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments