Ελλάδα

Σαϊτοπόλεμος: Η δήλωση του Δημάρχου της Καλαμάτας που προκάλεσε σάλο

Σαϊτοπόλεμος: Η δήλωση του Δημάρχου της Καλαμάτας που προκάλεσε σάλο
Ο Σαϊτοπόλεμος στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, αλλά ο Δήμαρχος Καλαμάτας δεν δείχνει να θέλει να σταματήσει το έθιμο.

Ο Σαϊτοπόλεμος ήταν η αφορμή για να χάσει ένας άνθρωπος τη ζωή του. Ένας εικονολήπτης που βρέθηκε στην Καλαμάτα για να καταγράψει τα γεγονότα γνώρισε τραγικό θάνατο.

Όπως έγινε γνωστό, σαϊτα έφυγε από τα χέρια σαϊτομάχου και χτύπησε στο κεφάλι τον εικονολήπτη, πατέρα δύο παιδιών, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Θα περίμενε κάποιος ότι αυτό το τραγικό γεγονός θα ήταν αρκετό για να σταματήσει ένα έθιμο που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κλήθηκε να μιλήσει για το γεγονός, αλλά τα λόγια του προκάλεσαν περισσότερες αντιδράσεις.

Σαϊτοπόλεμος: Η δήλωση του Δημάρχου της Καλαμάτας που προκάλεσε σάλο

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Μια από αυτές ήταν από την Έλενα Ακρίτα: “Ένα μεγάλο μπράβο στον δήμαρχο Καλαμάτας (και υποψήφιο περιφερειάρχη) Παναγιώτη Νίκα. Σκοτώθηκε ένας 53χρονος πατέρας δυο παιδιών την ώρα της εργασίας του – έπεσε θύμα του ‘παραδοσιακού’ σαϊτοπόλεμου.

Στις εκκλήσεις όλων να καταργηθεί το…έθιμο, ο δήμαρχος δήλωσε το αδιανόητο: «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσηνίων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις». (Προφανώς οι ‘αντιδράσεις’ είναι πιο σημαντικές από την ανθρώπινη ζωή.) Λογικά ο δήμαρχος δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο προσβλητική είναι η δήλωσή του για τους Μεσσήνιους. Και πόσο άθλια για την οικογένεια ενός οικογενειάρχη που σκοτώθηκε από…λάθος DNA”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments