Ελλάδα

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του εικονολήπτη (vids)

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του εικονολήπτη (vids)
Τραγωδία στην Καλαμάτα: Ο άτυχος 53χρονος χτυπήθηκε από σαΐτα το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καλαμάτας μετά την τραγωδία που σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα, όταν Κώστας Θεοδωρακάκης, έχασε τη ζωή του. Ο 53χρονος εικονολήπτης χτυπήθηκε από σαΐτα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, την ώρα μάλιστα που κατέγραφε εικόνες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Μετά την τραγωδία, η Αστυνομία εξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσει άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό. Μεταξύ του υλικού που εξετάζεται είναι και το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε ο 53χρονος για την ιστοσελίδα που εργαζόταν καθώς σε αυτό φαίνεται η μοιραία σαΐτα που τον χτύπησε στο κεφάλι. Στο συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται μία σαΐτα να εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον εικονολήπτη, ο οποίος δέχεται το πλήγμα και πέφτει στο έδαφος.

Ο εικονολήπτης μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε. O 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν πατέρας δυο παιδιών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, κατά τη διάρκεια του εθίμου, μία σαΐτα φεύγει από τα χέρια του σαιτομάχου και εκτοξεύεται με φόρα προς το πλήθος και προς το σημείο που βρισκόταν ο άτυχος εικονολήπτης ο οποίος κάλυπτε το έθιμο.

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις μετά τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία της Καλαμάτας, έπειτα από τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου εικονολήπτη κατά την διάρκεια του εθίμου του σαϊτοπόλεμου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας αντιδήμαρχος, ενώ οι υπόλοιποι έξι είναι άτομα που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο. Μάλιστα ακόμη τρία άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο και σε αποθήκη στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 σαΐτες, 760 γραμμάρια πυροτεχνικής ύλης, 1.030 γραμμάρια μπαρούτι για γέμισμα κυνηγετικών φυσιγγίων, 5,5 κιλά μαύρο μπαρούτι, καθώς και δύο γραμμάρια κάνναβης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη (άρθρο 3.11 ΠΚ), για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, περί όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος.

Με βάση τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια για διεξαγωγή του συγκεκριμένου εξαιρετικά επικίνδυνου εθίμου το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ μέτρα στο σημείο λάμβανε η Δημοτική Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments