Γυναίκα

Πουκάμισα: Αυτή είναι η διαφορά σε ανδρικά και γυναικεία που δεν είχες προσέξει

Πουκάμισα: Αυτή είναι η διαφορά σε ανδρικά και γυναικεία που δεν είχες προσέξει
Τα πουκάμισα είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας. Ωστόσο, σε τι διαφέρουν τα γυναικεία από τα ανδρικά;

Τα πουκάμισα είναι από τα πλέον πιο βολικά ρούχα. Άνδρες και γυναίκες τα επιλέγουν καθώς συνδυάζουν την άνεση με την κομψότητα και το στυλ. Χαρακτηρίζονται από τον γιακά τους και το γεγονός ότι μπροστά κλείνουν με κουμπιά. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι ότι τα μανίκια τους κλείνουν και αυτά με κουμπιά στις άκρες. Ωστόσο, όσο αναφορά τα κουμπιά που αναφέραμε υπάρχει μια βασική διαφορά που λίγοι έχουν προσέξει.

Συγκεκριμένα, εάν κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά θα δείτε ότι στο ανδρικό πουκάμισο τα κουμπιά βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά, απ’ ότι στο γυναικείο. Επομένως, στα ανδρικά βρίσκονται συνήθως στη δεξιά πλευρά και στα γυναικεία στην αριστερή. Και εάν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν μερικές εξηγήσεις που ίσως σας καλύψουν.

Αρχικά, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα κουμπιά στα γυναικεία πουκάμισα τοποθετήθηκαν στην αριστερή πλευρά, για να διευκολύνουν τις μητέρες που θήλαζαν. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, οι δεξιόχειρες γυναίκες, συνηθίζουν να κρατούν το μωρό τους με το αριστερό χέρι, έτσι ώστε να ξεκουμπώνονται πιο εύκολα χρησιμοποιώντας το δεξί τους χέρι.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι, επειδή οι άνδρες στο παρελθόν κουβαλούσαν με το δεξί τους χέρι το σπαθί, μπορούσαν ευκολότερα να ξεκουμπώνουν το πουκάμισο με το αριστερό τους χέρι.

Φωτογραφία αρχείου Pixabay


Μια άλλη λογική εξήγηση έρχεται από τον 19ο αιώνα, όταν οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας είχαν υπηρέτριες να τις ντύνουν.

Καθώς οι περισσότερες υπηρέτριες ήταν επίσης δεξιόχειρες, το πιο βολικό ήταν τα κουμπιά να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, γιατί την ώρα που έντυναν τις κυρίες τους στέκονταν απέναντί τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments