Αθλητισμός

Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
Champions League: Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεπεράσουν κάποια εμπόδια για να μπουν στους ομίλους της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το Champions League αποτελεί την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη. Ο στόχος κάθε μεγάλης ομάδας είναι να βρεθεί στους ομίλους. Πέρα από το πρεστίζ της συμμετοχής υπάρχει και μια τεράστια οικονομική επιβράβευση.

Το Ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται λίγο πριν το φινάλε του και γνωρίζουμε ήδη ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στου ομίλους. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ και ο δεύτερος Ολυμπιακός θα ριχτούν στην μάχη των προκριματικών.

Οι δύο ελληνικές ομάδες θα ξεκινήσουν πιθανόν την προσπάθειά τους για πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους από τον 2ο προκριματικό γύρο, ο μεν ΠΑΟΚ από το μονοπάτι των πρωταθλητών και ο Ολυμπιακός από αυτό των μη πρωταθλητών.

Δικέφαλος και ερυθρόλευκοι θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο (ή ζευγάρι αντιπάλων, αφού δεν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο 1ος προκριματικός γύρος) στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου (αγώνες 23-24 Ιουλίου και 30-31 Ιουλίου).

Αν φυσικά, το φετινό Champions League κατακτήσει ο νικητής του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο. Αν πρωταθλητής Ευρώπης βγει ένας εκ των Αγιαξ ή Τότεναμ τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει για να δει από ποιον γύρο θα ξεκινήσει.

Κληρώνεται με ζευγάρι ο ΠΑΟΚ

Στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο, θα μπει στην κλήρωση με 23,500 βαθμούς και θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών. Μαζί του στους ισχυρούς θα βρίσκεται η Ντίναμο Ζάγκρεμπ και από εκεί και πέρα θα περιμένει να σχηματιστούν τα ζευγάρια του 1ου προκριματικού γύρου (κλήρωση στις 18 Ιουνίου, αγώνες στις 9-10 Ιουλίου και 16-17 Ιουλίου).

Από εκείνη τη φάση θα προχωρήσουν 17 ομάδες, ωστόσο στην κληρωτίδα θα μπουν 17 ζευγάρια με τον συντελεστή του ισχυρού του κάθε ζευγαριού, αφού ακόμη δεν θα έχουν γίνει οι αγώνες. Ο πρωταθλητής Ελλάδας διαθέτει καλύτερο συντελεστή από τις περισσότερες ομάδες που ενδέχεται να βρεθούν στην κλήρωση κι έτσι θα βρίσκεται σίγουρα στους ισχυρούς.

Το πιο πιθανό, δε, είναι να κληρωθεί με ζευγάρι και όχι με αντίπαλο. Μοναδική περίπτωση να κληρωθεί με ομάδα έχει να κάνει με την πρωταθλήτρια Δανίας, η οποία τοποθετείται κι αυτή (όπως ο ΠΑΟΚ και η Ντίναμο) απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο. Αν τον τίτλο κατακτήσει η Κοπεγχάγη, θα βρίσκεται στους ισχυρούς και δεν μπορεί να είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Αν τον κατακτήσει η Μίντιλαντ, υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί στους ανίσχυρους κι έτσι ίσως να είναι αντίπαλος της ελληνικής ομάδας.

Στον 3ο προκριματικό γύρο τα δεδομένα αλλάζουν. Σε αυτήν τη φάση θα αγωνιστούν 12 ομάδες κι αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ, στην καλύτερη περίπτωση θα είναι η ομάδα με τον 2ο καλύτερο συντελεστή (ως εκ τούτου θα είναι στους ισχυρούς), στη χειρότερη μπορεί να φτάσει μέχρι 11ος (οπότε θα είναι στους ανίσχυρους).

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες που θα προκριθούν από τον προηγούμενο γύρο, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 22 Ιουλίου και τα παιχνίδια στις 6-7 Αυγούστου και 13 Αυγούστου.

Όσο για τα playoff (κλήρωση 5 Αυγούστου, αγώνες 20-21 Αυγούστου και 27-28 Αυγούστου), τα πάντα θα εξαρτηθούν από το ποιες ομάδες θα προκριθούν, εφόσον προκριθεί και ο ΠΑΟΚ.

Σε Ολλανδία και Τουρκία το «μάτι» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει 44,000 πόντους, όμως ακόμα δεν γνωρίζει αν θα βρίσκεται στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους στον 2ο προκριματικό γύρο. Στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών όπου βρίσκεται θα συμμετάσχουν 6 ομάδες σε αυτήν τη φάση. Ο Ολυμπιακός και η Βασιλεία είναι οι σίγουρες και από εκεί και πέρα αναμένονταν οι δευτεραθλητές Τουρκίας, Αυστρίας, Τσεχίας και Ολλανδίας. Οι ‘ερυθρόλευκοι’ βρίσκονται κάτω από τη Βασιλεία κι αν βρεθούν σε αυτόν τον γύρο ακόμα δύο ομάδες με υψηλότερο συντελεστή, οι Πειραιώτες θα πέσουν στους ανίσχυρους.

Μοιάζει απίθανο η εξέλιξη αυτή να προέλθει από Αυστρία και Τσεχία, ωστόσο τα πάντα είναι ανοιχτά σε Τουρκία και Ολλανδία. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει η Μπεσίκτας (62,000 βαθμοί) να περάσει τη Γαλατάσαραϊ (22,500 βαθμοί) και θέλει ο Άγιαξ (68,500 βαθμοί) να πάρει το πρωτάθλημα Ολλανδίας ώστε η Αϊντχόφεν να βρεθεί μαζί του στον 2ο προκριματικό γύρο και με 37,000 βαθμούς να πάει εκείνη στους ανίσχυρους.

Η συνέχεια, όμως, μοιάζει πιο δύσκολη για την ελληνική ομάδα, εάν περάσει. Στον 3ο προκριματικό γύρο θα υπάρξουν ομάδες από Γαλλία, Ρωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία και Βέλγιο και είναι πιθανό να βρίσκεται στους ανίσχυρους, όπως και στα playoff, εφόσον προκριθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments