Διεθνή

Serial killer στην Κύπρο: Κυνική παραδοχή από τον «Ορέστη» – «Βαρέθηκα και ομολόγησα»

Serial killer στην Κύπρο: Κυνική παραδοχή από τον «Ορέστη» – «Βαρέθηκα και ομολόγησα»
Serial killer στην Κυπρο: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 35χρονος ίλαρχος.

Serial killer στην Κυπρο: Στις γυναίκες, με τις οποίες συζητούσε διαδικτυακά ο «Ορέστης», έχουν στρέψει την προσοχή τους οι κυπριακές αρχές, προκειμένου να ανακαλύψουν αν υπάρχουν και άλλα θύματα από τη δράση του serial killer στην Κύπρο. Μάλιστα, σε αυτό το πεδίο συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους και οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που αναλύουν όλα τα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει τα ηλεκτρονικά ίχνη του Ορέστη και τις συνομιλίες που είχε με γυναίκες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο ίλαρχος Νίκος Μεταξάς μιλούσε με πάρα πολλές γυναίκες, οι περισσότερες αλλοδαπές, με τις οποίες έκλεινε και ραντεβού.Κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν δώσει καταθέσεις για το πώς γνωρίστηκαν και πού συναντήθηκαν με τον Ορέστη.

Serial killer στην Κυπρο: «Βαρέθηκα και ομολόγησα»

Η παραδοχή του δεύτερου φόνου της 28χρονης Φιλιππινέζας Arian Palanas Lozano, ήταν εκείνη που έκανε τον Νίκο Μεταξά να ομολογήσει όλες τις δολοφονίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου. Όταν επέστρεψε ξανά ενώπιον των ανακριτών είπε: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα». Ακολούθησε η ομολογία του, την οποία έγραψε μόνος του σε δέκα κόλλες χαρτί. Παραδέχθηκε 6 φόνους και έναν θάνατο (της 6χρονης Sierra) την οποία ισχυρίζεται ότι δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Στο μυαλό του 35χρονου serial killer θα επιχειρήσουν να μπουν οι ειδικοί της Scotland Yard

Εδώ και δεκαεπτά μέρες εξελίσσεται στην Κύπρο το θρίλερ της πρωτοφανούς υπόθεσης με επτά θύματα του 35χρονου «Ορέστη», του Ελληνοκύπριου στρατιωτικού που ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο κοριτσάκια, κόρες δύο εκ των θυμάτων. Ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών σορών θυμάτων που ακόμα αγνοούνται, στο νησί έχουν φτάσει ειδικοί της της Scotland Yard.

Όπως αναφέρει η “Καθημερική Κύπρου”, οιΒρετανοί εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης τα τέσσερα σημεία όπου διεξήχθησαν ή διεξάγονται έρευνες, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την «Κόκκινη Λίμνη», τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας ενώ σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν για τον «Ορέστη» από τις κυπριακές αρχές.

Οι πέντε εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικοί σε τέτοιες υποθέσεις θα επιχειρήσουν να μπουν στο μυαλό του, 35χρονου καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το κατά πόσον οι δολοφονίες είναι οι επτά που έχει ομολογήσει ή αν κρατά καλά κρυμμένα και άλλα σκοτεινά μυστικά.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις. Ξέρουν καλά πως για να μπορέσει να εξαχθεί ασφαλές πόρισμα θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί το προφίλ του κατά συρροή δολοφόνου και έπειτα να ακολουθηθεί κάθε κίνησή του μέσα από το κίνητρο που τον οδήγησε στα φρικτά εγκλήματα. Το κίνητρο είναι ίσως και το «κλειδί» στην όλη υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments