Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία για τις 30 Μαΐου έλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία για τις 30 Μαΐου έλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Υπόθεση Novartis: Ο Ανδρέας Λοβέρδος κλήθηκε σε χωρίς όρκο κατάθεση συγκεκριμένα, για την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας και έλαβε διά του νομικού εκπροσώπου του προθεσμία για τις 30 Μαΐου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για την διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis, έλαβε διά του νομικού εκπροσώπου του Άγγελου Καραχάλιου προθεσμία για τις 30 Μαΐου προκειμένου να καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς. Ο κ. Καραχάλιος προσήλθε στο γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς και παρέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία για την υπό έρευνα περίοδο της θητείας του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012).

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κλήθηκε σε χωρίς όρκο κατάθεση συγκεκριμένα, για την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών. Η ποινική εξέταση των εισαγγελέων αφορά στην διερεύνηση του ενδεχόμενου η εξακριβωμένα ωφέλιμη για την εταιρία εισαγωγή και τιμολόγηση των επίμαχων προϊόντων της στην ελληνική αγορά, να ήταν αποτέλεσμα διαφθοράς. Κατά το διαβιβαστικό των εισαγγελικών λειτουργών προς τη Βουλή, ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας «στρεφομένης κατά του Δημοσίου με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης».

Για το συγκεκριμένο σκέλος της έρευνας για την υπόθεση Novartis, έχουν ήδη κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν ήδη λάβει προθεσμίες για το τρέχον διάστημα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρίας για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Κατά τους εισαγγελείς, που έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα στοιχείων, όπως τιμολόγια και κινήσεις λογαριασμών, η εν λόγω εταιρία εμφανίζει συναλλαγές με τη Novartis που χρήζουν διερεύνησης. Στο διαβιβαστικό τους προς τη Βουλή, οι εισαγγελείς παραθέτουν, μεταξύ άλλων υπό διερεύνηση στοιχείων, και έγγραφο των αμερικανικών αρχών στο οποίο αναφέρεται ότι εταιρίες Μέσων Ενημέρωσης χρησιμοποιήθηκαν από την φαρμακοβιομηχανία για «πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος» και ότι οι πληρωμές προς κρατικούς αξιωματούχους αφορούσαν την εγγραφή νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments