Πολιτική

Στέφανος Τζουμάκας: Έτσι εκβιάστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου

Στέφανος Τζουμάκας: Έτσι εκβιάστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου
Ο Στέφανος Τζουμάκας αποκάλυψε τον εκβιασμό που δέχτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου από τον Λέοντα Καραπαναγιώτη.

Ο Στέφανος Τζουμάκας έφερε στο φως της δημοσιότητας μια άγνωστη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ είχε εκβιαστεί από τον Λέοντα Καραπαναγιώτη λίγο πριν τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου του 1993. Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας ο Παπανδρέου κάλεσε όλα τα στελέχη του.

«Όπως ξέρετε, γίνεται μια μεγάλη συζήτηση από μερικά στελέχη μας σχετικά με τη συγκέντρωση 180 εδρών, έτσι ώστε να μπορούμε να επηρεάσουμε και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Απ’ αυτή τη στιγμή θα ήθελα να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το πει τώρα και να διαλέξει τον δρόμο του», ήταν τα λόγια του.

Στέφανος Τζουμάκας: Ο Παπανδρέου υπέκυψε στον εκβιασμό

Σύμφωνα με τον Στέφανο Τζουμάκα, στη συνέχεια ο ηγέτης της κεντροαριστερής παράταξης αποκάλυψε την συνάντηση του με τον Λέοντα Καραπαναγιώτη. Τότε αποκάλυψε τον εκβιασμό που δέχτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

«Έφαγα χθες με τον Λέοντα Καραπαναγιώτη (σ.σ. τότε ήταν Διευθυντής της Εφημερίδας «Τα Νέα» του Ομίλου Λαμπράκη) με τον οποίο έχω μια μακρά φιλία από παιδιά και μου είπε: Ανδρέα, αν δεν σταματήσεις το αίτημα για 180 βουλευτές, δεν θα σε αφήσω μέχρι την Κυριακή να πας σε εκλογές, θα βγάλουμε ότι περίπου πεθαίνεις και ότι δεν μπορείς να διεκδικήσεις τις εκλογές», κατέληξε.

Αποκάλυψη Τζουμάκα περί απειλών στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1993

Ο Στέφανος Τζουμάκας αποκάλυψε στη 2η Ματιά ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 1993, ο τότε διευθυντής των «Νέων» και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Λέων Καραπαναγιώτης, είπε στον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ: «Αν δεν σταματήσεις να διεκδικείς 180 βουλευτές, δεν θα σε αφήσουμε μέχρι την Κυριακή να πας για εκλογές. Θα βγάλουμε ότι πεθαίνεις και ότι δεν μπορείς να τις διεκδικήσεις». Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέκυψε, ζητώντας από τα στελέχη του να μπει τέλος στη σχετική συζήτηση.

Gepostet von 2η Ματιά am Donnerstag, 2. Mai 2019

Με βάση όλα όσα υποστήριξε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέκυψε στο αίτημα του Λέοντα Καραπαναγιώτη, ο οποίος για άγνωστο λόγο δεν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να βγάλει 180 έδρες στην επόμενη Βουλή. Τελικά,  το ΠΑΣΟΚ έβγαλε 170 έδρες σε εκείνες τις εκλογές, συγκεντρώνοντας το 46,88% των ψήφων.

Διαβάστε Eπίσης

Σπίρτζης: Να αλλάξουμε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρώπης για τις υποδομές

Τσίπρας από Ανώγεια: Η Κρήτη αλλάζει πρόσωπο

Περισσότερα