Γεύση

Μηλόπιτα: Εύκολο και νόστιμο γλυκό για όλη την οικογένεια

Μηλόπιτα: Εύκολο και νόστιμο γλυκό για όλη την οικογένεια
Η μηλόπιτα είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που μπορεί να το φτιάξει και κάποιος αρχάριος με τη μαγειρική.

Η μηλόπιτα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα γλυκά της ελληνικής οικογένειας. Το γεγονός ότι χρειάζονται υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό. Χρειαζόμαστε απλά μερικά μήλα, κατσαρόλα και καλή διάθεση.

Μηλόπιτα: Υλικά συνταγής

3-4 μήλα ,2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.σ. κοφτή κανέλα, 1 φλιτζ. καρυδόψιχα κοπανισμένη, 1 λεμόνι (το ξύσμα και ο χυμός του), 1 φλιτζ. ζάχαρη, 1½ φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο ,1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 125γρ. μαργαρίνη, 4 αυγά.

Μηλόπιτα : Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Βάζουμε το βούτυρο σε ταψάκι και το απλώνουμε. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα. Καλύπτουμε το ταψάκι με μήλα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, το ξύσμα και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, κανέλα και καρύδια.

Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Χτυπάμε με μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Προσθέτουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Όταν βγάλουμε την μηλόπιτα από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ώστε τα μήλα να είναι από πάνω.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments