Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Δίνει απίστευτη θέση στον Γιώργο Παπανδρέου

Αλέξης Τσίπρας: Δίνει απίστευτη θέση στον Γιώργο Παπανδρέου
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να δώσει μια θέση έκπληξη στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Παπανδρέου ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις. Αυτό δεν εμποδίζει τους δυο άντρες να έχουν σε εκτίμηση ο ένας τον άλλο. Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από μερικά χρόνια οι δυο τους είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε αυτό το πλάνο έμεινε στα λόγια και σε κάποιες επαφές που είχαν γίνει. Από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν βρίσκεται στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής της χώρας. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να θέλει να επαναφέρει και πάλι τον πρώην πρωθυπουργό.

Αλέξης Τσίπρας: Ετοιμάζει τον Γιώργο Παναδρέου για θέση έκπληξη

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρωθυπουργός σκέφτεται να προτείνει τον πρώην ηγέτη του ΠΑΣΟΚ για μια πολύ σημαντική θέση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τσίπρας θέλει να εκμεταλλευτεί τις καλές σχέσεις που έχει ο Παπανδρέου με ξένους αξιοματούχους.

Η Real News αναφέρει πως κύκλοι της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει τον Γιώργο Παπανδρέου για τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν. Με αυτή την κίνηση ο πρωθυπουργός θέλει τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών γεγονός που θα σημάνει ότι θα γίνει σίγουρα αποδεκτός.

Παράλληλα, το γεγονός πως είναι πρώην πρωθυπουργός θα τον βοηθήσει να γίνει αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τη θέση της Φεντερίκα Μογκερίνι. Δηλαδή αυτή του υψηλού επιτετραμμένου για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας