Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Η πρώτη “ματιά” στο ρόστερ πριν από το καλοκαίρι

Παναθηναϊκός: Η πρώτη “ματιά” στο ρόστερ πριν από το καλοκαίρι
Ο Παναθηναϊκός φορτσάρει για τα πλέι οφ της Basket League, ωστόσο η κουβέντα για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν έχει ήδη αρχίσει.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της Euroleague. Πλέον, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έχει μπροστά της άλλο ένα επίσημο ματς για την κανονική περίοδο της Basket League, πριν την έναρξη των πλέι οφ. Στόχος των Κυπελλούχων Ελλάδος, είναι η κατάσταση ενός ακόμη τροπαίου, με το οποίο θα κλείσει θετικά μια χρονιά με αρκετά “σκαμπανεβάσματα”, μέχρι την έλευση του Αμερικανού κόουτς. Μπορεί η σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ωστόσο η κουβέντα για το ρόστερ της επόμενης περιόδου, αλλά και για τις κινήσεις που θα γίνουν, έχει ήδη… φουντώσει.

Ασχέτως αν είναι ακόμη νωρίς για… μεταγραφολογία, οι πρώτες ατάκες αλλά και οι εκτιμήσεις έχουν ήδη ακουστεί και γραφτεί. Σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα μπει στη νέα σεζόν με ένα “συν”, αυτό του ελληνικού κορμού. Πλέον, οι “πράσινοι” διαθέτουν δυνατό ελληνικό στοιχείο, λόγω της παρουσίας του Καλάθη, του Παππά, του Παπαπέτρου, του Θανάση Αντετοκούνμπο, του Μήτογλου, του Παπαγιάννη, του Βουγιούκα και του Καλαϊτζάκη.

Εάν εξαιρεθεί ο Ίαν Βουγιούκας, τα συμβόλαια των υπολοίπων δεν εκπνέουν το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Καούρης στο novasports.gr. Άρα, ο ελληνικός κορμός αναμένεται να μείνει “ακίνητος” στην πλειοψηφία του, εκτός εάν παρθεί η απόφαση για παραχώρηση του Καλαϊτζάκη ως δανεικού για να “ψηθεί”, ή αποδεσμευθεί ο Βουγιούκας.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε και εκείνους που για την ώρα μοιάζουν να μην έχουν ασφαλή θέση στο ρόστερ της ομάδας. Ο πρώτος είναι ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ, μπορεί να κέρδισε το “παρατσούκλι¨ και την αρχική προσοχή του Πιτίνο (Skywalker), αλλά φανέρωσε ότι δεν είναι ακριβώς ο παίκτης που θα δίνει ανάσες στον Καλάθη. Το συμβόλαιο του Λιθουανού λήγει το καλοκαίρι και αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, τότε είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετίσει.

Στην ίδια μοίρα φέρεται να βρίσκεται ο Ματ Λοτζέσκι. Πρόκειται για έναν δεινό σουτέρ, ο οποίος όμως έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τραυματισμούς. Ιδίως φέτος, δεν κατάφερε να βοηθήσει τους “πράσινους”, οπότε η πιο λογική κατάληξη της ιστορίας του είναι το “φιλικό διαζύγιο” με το τριφύλλι. Τέλος, στους υποψήφιους “φευγάτους” φέρεται να είναι και ο Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός μπομπέρ δεν έκανε κακή σεζόν, αλλά η ηλικία του αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments