Ελλάδα

Ηριάννα και Περικλής: Αποζημιώνονται για τις μέρες που βρέθηκαν στην φυλακή

Ηριάννα και Περικλής: Αποζημιώνονται για τις μέρες που βρέθηκαν στην φυλακή
Η Ηριάννα και ο Περικλής που είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς" θα λάβουν αποζημίωση για τις μέρες που βρέθηκαν στην φυλακή.

Ηριάννα και Περικλής: Μια από τις υποθέσεις που απασχόλησαν για καιρό τις αρχές είναι αυτή των πυρήνων της φωτιάς. Η αντιτρομοκρατική είχε προχωρήσει στη σύλληψη της Ηριάννας και του Περικλή. Οι δυο τους είχαν ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη οργάνωση. Παρά τα ελλειπή στοιχεία η Ηριάννα και ο Περικλής πέρασαν 400 μέρες στη φυλακή.

Η πρωτόδικη απόφαση προέβλεπε ποινή φυλάκισης 13 ετών. Τελικά οι δυο νέοι αθωώθηκαν οριστικά και αμετάκλητα, αλλά όπως φαίνεται η ιστορία δεν έχει κλείσει ακόμα. Αυτό γιατί αμφότεροι ζητούν από το κράτος να τους αποζημιώσει για την άδικη κράτηση τους στις φυλακές.  Συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίζεται πως η παραμονή τους στη φυλακή τους έχει στοιχίσει οικονομικά και ψυχολογικά.

Ηριάννα και Περικλής: Πόσα χρήματα θα λάβουν

Σύμφωνα με τους συνηγόρους η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς. Και αυτό καθώς την θέση της κατέλαβαν μεταπτυχιακοί φοιτητές που συγκέντρωσαν περισσότερα μόρια όσο εκείνη βρίσκονταν στη φυλακή. Παράλληλα ο δικηγόρος του Περικλή αναφέρει ότι “Τους έκοψαν τα φτερά”. Επίσης ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νομός δηλαδή 29 ευρώ ημερησίως.

Τελικά, αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Ωστόσο στους δυο ανθρώπους που κατηγορήθηκαν άδικα θα καταβληθεί 15 ευρώ για κάθε μέρα που βρέθηκαν στην φυλακή. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά θα λάβουν από 6.000 ευρώ ο καθένας.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο γεγονός είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Άτομα του ευρύτερου αριστερού χώρου και όχι μόνο είχαν τεθεί στο πλευρό της Ηλιάννας και του Περικλή. Μάλιστα, είχε βγει ανακοίνωση αλληλεγγύης ακόμα και από αθλητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments