Πολιτική

Τζανακόπουλος: “Εμείς καταθέτουμε μομφή κατά του Μητσοτάκη”

Τζανακόπουλος: “Εμείς καταθέτουμε μομφή κατά του Μητσοτάκη”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καταφέρθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και τόνισε η αντιπολιτική τακτική του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας έχει πλέον καταρρεύσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μίλησε  στον ΑΝΤ1 για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε χθες από τη Νέα Δημοκρατία κατά του Παύλου Πολάκη. Ο κ. Τζανακόπουλος καταφέρθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μομφή εναντίον του και όχι το αντίθετο. Έσπευσε, μάλιστα, να υπερασπιστεί τη θέση του, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταστροφολογεί συνεχώς και θέλει να επαναφέρει ένα καθεστώς διαφθοράς και ολιγαρχίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής της ΝΔ, κάνοντας λόγο για πολιτικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης μετά την ομαλοποίηση της οικονομίας και την έξοδο από το μνημόνιο. «Ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την αναπηρία και κρύβεται πίσω από τον κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης αντιπαρατέθηκε με τον Σ. Κυμπουρόπουλο με πολιτική ισοτιμία», ανέφερε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος. Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα σε θαλαμηγό το περσινό καλοκαίρι, τονίζοντας ότι η συζήτηση αυτή φανερώνει την πολιτική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη Νέα δημοκρατία το κράτος πρόνοιας αποτελεί ένα περιορισμό της ελευθερίας της οικονομίας

«Η Ν.Δ. καταριέται τα επιδόματα δηλαδή το επίδομα ανεργίας, τέκνων, αναπηρίας» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε ότι: «σύμφωνα με τη Ν.Δ. το κράτος πρόνοιας αποτελεί ένα περιορισμό της ελευθερίας της οικονομίας δηλαδή του όλοι εναντίον όλων. Επιπλέον μία από τις αιτίες της κρίσης ήταν οι ανισότητες στην ελληνική κοινωνία».

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, που έγινε χθες. Εξήγησε ότι η μη μείωση του αφορολόγητου έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό του 2020 και πως έχει ήδη ξεκινήσει η κατάθεση του στην ευρωπαϊκή επιτροπή από όλες τις χώρες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση για το αφορολόγητο θα έχει αρκετές ομοιότητες μ’ εκείνη που είχε γίνει για τις συντάξεις πριν από λίγο καιρό.

Τα μέτρα δεν θα έχουν χαρακτήρα εφάπαξ, θα είναι μόνιμα

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τα θετικά μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ. Επισήμανε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει με εγγυήσεις χαμηλότερα πλεονάσματα. Κι αυτό συμβαίνει γιατί έχει ήδη κερδίσει την αξιοπιστία μπορεί να διασφαλίσει την σταθερή αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments