Άποψη

Μέσι: Τι έκανες Λίο στο Άνφιλντ;

Μέσι: Τι έκανες Λίο στο Άνφιλντ;
Η συζήτηση για τον Λιονέλ Μέσι μπαίνει πλάι σε εκείνη για την επική ανατροπή της Λίβερπουλ. Διότι όσο... θαύμα μοιάζει αυτό το 4-0, τόσο θαύμα μοιάζουν και όλα όσα - δεν - έκανε ο Λίο στο Άνφιλντ το βράδυ της Τρίτης.

Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Είναι ο παίκτης που όλα όσα κάνει αυτά τα χρόνια γράφουν ιστορία. Που θα μας ρωτάνε τα παιδιά μας για εκείνον κι εμείς θα βάζουμε το βίντεο να παίζει προκειμένου να δουν και εκείνα όσα – θαυμαστά – έκανε με την μπάλα στα πόδια. Ναι, είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του Λιονέλ Μέσι. Είμαστε τυχεροί που βλέπουμε τον Αργεντινό να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι τυχερή η Μπαρτσελόνα που τον έχει στην ομάδα της.

Δεν αλλάζουν και δε θα αλλάξουν ποτέ αυτά. Ακόμα και μετά από βραδιές σαν τη χθεσινή στο Άνφιλντ, ο μύθος του Μέσι δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν… μικραίνει αυτό το πράγμα που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί να φθαρεί. Δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας. Η χθεσινή βραδιά θα περάσει στην ιστορία για την επική ανατροπή της Λίβερπουλ. Μια επική ανατροπή που πιθανότατα δε θα είχε έρθει αν ο Μέσι δεν ήταν… γήινος στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Και γι’ αυτό πλάι στις κουβέντες για τη Λίβερπουλ, τον Κλοπ, το πως κατάφεραν οι Βρετανοί να φτάσουν σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, χωρίς να έχουν μάλιστα τον Φιρμίνο και τον Σαλάχ, μπαίνει ο Λίο. Διότι, στην επιτυχία ή την αποτυχία, ο Μέσι είναι πάντα σημείο αναφοράς. Στο πρώτο ματς στη Βαρκελώνη έκανε τη διαφορά με δύο… αγγίγματα. Στο Άνφιλντ σχεδόν δεν άγγιξε. Και οι συμπαίκτες του έμεναν να βλέπουν τη Λίβερπουλ να τους κάνει σάκο του μποξ.

Τα media ανά την Ευρώπη ασχολούνται με την παρουσία του Μέσι στο Άνφιλντ και όσα – δεν – έκανε. Η στατιστική του μιλάει από μόνη της: το βράδυ ήταν για τον Αργεντινό ένα από τα χειρότερα ολόκληρης της καριέρας του. Σε ενενήντα λεπτά, ο Αργεντινός έδωσε μόλις 35 καλές πάσες, 6 λάθος πάσες. ενώ έχασε την μπάλα 17 φορές. Ασύλληπτος αριθμός για… Μέσι. Όπως ασύλληπτο είναι και το μόλις ένα φάουλ που κέρδισε, το οποίο μάλιστα εκτέλεσε ο ίδιος χωρίς επιτυχία.

Εκείνο το βλέμμα του Αργεντινού στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν ο Ρόμπερτσον του έδωσε μια… σφαλιαρίτσα, με τον Αργεντινό να είναι στο έδαφος, έμοιαζε σαν να σε προετοιμάζει για το κακό βράδυ του Λίο. Και πράγματι έτσι ήταν. Ένα κακό βράδυ, που όμοιό του πιθανότατα δεν έχουν ξανά δει οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους βλέποντας την ομάδα τους να παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ.


Ο Βασίλης Μοιρώτσος και όλα του τα άρθρα με ένα κλικ εδώ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments