Ελλάδα

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις δωρεάν εργοθεραπείες

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις δωρεάν εργοθεραπείες
ΕΟΠΥΥ: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοθεραπευτών αποφάσισε τη μη συμμετοχή των μελών του στη διαδικασία πιστοποίησης θεραπευτών και θεραπευτικών χώρων ειδικής αγωγής που απαιτεί ο οργανισμός,

Νέα ταλαιπωρία για τους γονείς, τα παιδιά των οποίων έχουν ανάγκη από εργοθεραπείες. Κι αυτό καθώς ο ΕΟΠΥΥ έβαλε τέλος στη δωρεάν διεξαγωγή τους. Αυτό συνέβη γιατί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών αποφάσισε τη μη συμμετοχή των μελών του στη διαδικασία πιστοποίησης θεραπευτών και θεραπευτικών χώρων ειδικής αγωγής που απαιτεί ο οργανισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του ΕΟΠΥΥ από τις 10/5/2019, η εκτέλεση και αποζημίωση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής προϋποθέτει την πιστοποίηση όλων των θεραπευτών και των θεραπευτικών χώρων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του. Ειδάλλως, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποζημιωθούν.

Περιττή η διαδικασία που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ, έχει ήδη έτοιμες προτάσεις ο ΠΣΕ

Σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου, η διαδικασία που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ είναι περιττή. Αρχικά, αναφέρει ότι ο ΠΣΕ πιστοποιεί ήδη τα μέλη του ως προς την παροχή υπηρεσιών εργοθεραπείας ως προς την επιστημονική τους επάρκεια και την παροχή εργοθεραπευτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες επαγγελματικής σχέσης. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει σε μια διαδικασία τρόπον τινά πιστοποίησης, που αφορά τη διαδικασία και το δικαίωμα να αποζημιώνονται οι ασφαλισμένοι από τον ασφαλιστικό τους οργανισμό.

Όσα στοιχεία ζητούνται έχουν ήδη δοθεί από τα μέλη του ΠΣΕ στον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, «σέρνονται» σε κοινή θέα, χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί. Οι εργοθεραπευτές θα συνεχίσουν να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους προς το ευρύ κοινό, έχοντας την πιστοποίηση του ΠΣΕ ΝΠΔΔ. Ο ΠΣΕ έχει ήδη προετοιμάσεις τις προτάσεις του επί του θέματος πιστοποίησης. Μέσα από αυτές θέλει να διασφαλίσει τόσο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών εργοθεραπείας προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού όσο και τη μη αντιποίηση του επαγγέλματος του εργοθεραπευτή. Παράλληλα, ζητά να δημοσιοποιηθούν αυτή τη φορά.

Καλεί το Υπουργείο σε διάλογο ο ΠΣΕ

Τέλος, τα μέλη του συλλόγου κάλεσαν το Υπουργείο Υγείας σ΄έναν ανοικτό και καλόπιστο διάλογο. Σκοπός αυτού θα είναι να λυθούν τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν στο τομέα της ειδικής αγωγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments