Διεθνή

Μαξ Αζρία: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο μύθος της μόδας

Μαξ Αζρία: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο μύθος της μόδας
Την απώλεια του Μαξ Αζρία σε ηλικία 70 ετών θρηνεί από σήμερα η βιομηχανία της μόδας, με τον θρυλικό σχεδιαστή να χάνει τη «μάχη» με τον καρκίνο.

«Φτωχότερος» από σήμερα είναι ο κόσμος της μόδας, καθώς ο ιδρυτής του brand, BCBGMAXAZRIA, Μαξ Αζρία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Η εταιρεία του διάσημου σχεδιαστή, επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση την Τρίτη (8/5). Ο Αζρία έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα εδώ και μερικά χρόνια και απεβίωσε σε νοσοκομείο του Χιούστον, στο Τέξας των ΗΠΑ.

«Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι για τον θάνατο του Μαξ Αζρία. Ο Μαξ ήταν αληθινός οραματιστής, ο οποίος καθόρισε την κατηγορία της Σύγχρονης Μόδας. Το BCBG αντιπροσωπεύει το Bon Chic, το Bon Genre, ή το “καλό στυλ, την καλή συμπεριφορά”, τα οποία αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά του ίδιου, την οποία δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε προς τιμήν του. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του Αζρία», αναφέρει στη δήλωση του το brand.

Ποιος ήταν ο Μαξ Αζρία

Ο Μαξ Αζρία γεννήθηκε την Τυνησία την Πρωτοχρονιά του 1949 και μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1981, αφού σχεδίαζε ρούχα στο Παρίσι για 11 χρόνια. Το 1989 ξεκίνησε το δικό του brand, με την πρώτη συλλογή BCBG Max Azria Runway. Αυτή, την παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το 1996. Ο Αζρία είχε επίσης δύο επώνυμες συλλογές, τις Max Azria Atelier και Max Azria. Η πρώτη συλλογή ήταν ιδιαίτερα γνωστή, καθώς την επέλεγαν συχνά διάσημοι πελάτες σε εκδηλώσεις με κόκκινο χαλί.

Επιπλέον, το 2008 ο Αζρία δημιούργησε τη σύγχρονη γραμμή BCBGeneration, που απευθύνεται σε νεότερες γυναίκες. Παράλληλα, ήταν γνωστός για την επανεκκίνηση του brand Hervé Léger. Ο διάσημος σχεδιαστής ήταν παντρεμένος με την Λούμποφ Αζρία, διευθύντρια δημιουργικού του BCBGMaxAzria Group. Οι δύο τους είχαν έξι παιδιά, έναν γιο και πέντε κόρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments