Διεθνή

Serial killer στην Κύπρο: Νέα βαλίτσα βρέθηκε σε σκουπίδια – Πώς συνδέεται με τον “Ορέστη”

Serial killer στην Κύπρο: Νέα βαλίτσα βρέθηκε σε σκουπίδια – Πώς συνδέεται με τον “Ορέστη”
Serial killer στην Κύπρο: Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τη βαλίτσα που περιέχει το τρίτο πτώμα του "Ορέστη". Σήμερα μεταφέρεται στη λίμνη Μέμι το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar.

Serial Killer στην Κύπρο: Για 25η ημέρα άπαντες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην υπόθεση του «Ορέστη». Οι Αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση της βαλίτσας με το τρίτο πτώμα του 35χρονου λοχαγού, καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου. Σήμερα το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar θα μεταφερθεί στη λίμνη Μέμι στο Ξυλιάτου. Ταυτόχρονα, από το πρωί θα συνεχίζονται κανονικά οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό με δύτη, ενώ αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί και ρομποτική κάμερα.

Χθες ερευνήθηκαν κάποια σημεία της Κόκκινης Λίμνης. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Λίγο μετά τις 11:30 κι αφού χρειάστηκαν εντατικές προετοιμασίες, καταδύθηκε δύτης στην Κόκκινη Λίμνη, για να ερευνήσει 4-5 σηματοδοτημένα σημεία για να δει τι είναι οι διογκώσεις εντός της λίμνης. Οι έρευνες, όμως, ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Serial killer στην Κύπρο: Μυστήριο με νέα βαλίτσα που βρέθηκε σε σκουπίδια

Στο επίκεντρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», μπαίνει μια νέα βαλίτσα, η οποία είχε βρεθεί σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή του Ιδαλίου. Πρόκειται για μια μεγάλη, πράσινη, καρό βαλίτσα, την οποία είχε βρει στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου η ιδιοκτήτρια εστιατορίου. Η γυναίκα είχε προσπαθήσει να σηκώσει τη βαλίτσα, αλλά ήταν πάρα πολύ βαριά. Το γεγονός την παραξένεψε, αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία και την άφησε στο σημείο, όπου την βρήκε προκειμένου να την μαζέψουν οι υπάλληλοι της καθαριότητας.

Η γυναίκα έπαθε σοκ όταν ένα μήνα μετά άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τη δράση του serial killer, καθώς αναγνώρισε τον 35χρονο «Ορέστη», ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε πάει στο εστιατόριο της και είχε δειπνήσει με φίλους του.

Serial Killer στην Κύπρο: Έκλαιγαν οι πυροσβέστες όταν βρέθηκε η βαλίτσα με την 8χρονη

Το απόγευμα της Κυριακής (5/5) και με τη βοήθεια του συστήματος Sonar, ανασύρθηκε από τη λίμνη η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες θανάτου. Σε αυτήν εντοπίστηκε μια ανθρώπινη σωρός σε προχωρημένη αποσύνθεση και μη αναγνωρίσιμη κατάσταση. Αυτή, φέρεται να ανήκει στην 8χρονη, Elena Natalia Bunea, κόρη της 36χρονης Livia. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη βαλίτσα εντοπίστηκε αρκετά κοντά στο σημείο, που είχε βρεθεί και η πρώτη.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, μίλησε στο ΡΙΚ Κύπρου για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ανεύρεσης της δεύτερης βαλίτσας. «Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και όταν κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά δια της αφής ανιχνεύει. Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως, καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα συναισθήματα που κατέκλυσαν άπαντες μόλις έμαθαν για ποιο πτώμα επρόκειτο. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, είδε τον Ισπανό χειριστή του Sonar να δακρύζει και πρόσθεσε ότι τότε κατάλαβε ότι έχει να κάνει μ’ έναν σωστό συνεργάτη, που έχει ανθρώπινα αισθήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments