Ελλάδα

Κώστας Πάσσαρης: “Καταπέλτης” η εισαγγελέας – “Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά”

Κώστας Πάσσαρης: “Καταπέλτης” η εισαγγελέας – “Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά”
Ο Κώστας Πάσσαρης δικάζεται και η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του χωρίς ελαφρυντικά. Τον χαρακτήρισε ως ένα «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου» παρομοιάζοντάς τον με τον «Ορέστη» της Κύπρου.
Ο Κώστας Πάσσαρης δικάζεται και η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του χωρίς ελαφρυντικά. Τον χαρακτήρισε ως ένα «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου» παρομοιάζοντάς τον με τον «Ορέστη» της Κύπρου.

Να κριθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για σωρεία ανθρωποκτονιών, αποπειρών ανθρωποκτονιών, ληστειών που φέρεται να διέπραξε το 2001, ανάμεσά τους και η αιματηρή απόδρασή του από το νοσοκομείο Γεννηματάς. Η εισαγγελική λειτουργός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ενέργειες που έχουν αποδοθεί στον Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας, περιγράφοντας πώς έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του να αποδράσει.

«Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται», τόνισε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.

Η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος σήμερα προσποιείται για τη μετάνοιά του. Χαρακτήρισε τον Κ. Πάσσαρη ως ένα «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου» παρομοιάζοντάς τον με τον «Ορέστη» της Κύπρου.

«Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο ελεύθερα» επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης, καταθέτοντας αίτημα στο δικαστήριο να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της απόδρασης του Κ. Πάσσαρη. Ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρ. Ταγαράκης, τόνισε ότι ο εντολέας του έχει μετανοήσει. «Μετά από 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο Κώστας Πάσσαρης δεν έχει απλώς μεταμεληθεί, αλλά είναι ένας άνθρωπος που έχει μεταμορφωθεί. «Από άγριο λιοντάρι έγινε ήρεμο αρνί», είπε ο συνήγορός του, υποστηρίζοντας ότι έχει πάρει 930 διακρίσεις στη ζωγραφική, είναι πια κοντά στον Θεό και όλοι οι κρατούμενοι στις πιο σκληρές φυλακές της Ρουμανίας επιδιώκουν την παρέα του. Στον αντίποδα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι πρόκειται για μια προσποίηση, ότι ο σκληρός κακοποιός δεν έχει μεταμεληθεί, ζητώντας από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει ελαφρυντικά, γεγονός που θα ρίξει την ποινή του. Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο από τις συνολικά πέντε ανθρωποκτονίες που έχουν αποδοθεί στον Κ. Πάσσαρη δεν αποδέχεται μόνο εκείνη του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια ληστείας πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δραχμές. «Για τη δολοφονία της ιερόδουλης Βουλγάρας, παρά το ότι δεν υπήρξε καμία μαρτυρία και κανένα στοιχείο κατά τη διαδικασία, ο εντολέας μου, μου διεμήνυσε ότι επιθυμεί να την ομολογήσει» πρόσθεσε.

Απόρριψη ελαφρυντικών

Τέλος, η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη όλων των αιτημάτων και συγκεκριμένα:

  • να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον Κων. Πάσσαρη. «Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής. Απαιτείται θετική δράση και ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχείο για την υπόθεση, όπως πού βρήκε το πιστόλι με τη βοήθεια του οποίου απέδρασε» είπε.
  • να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για την περαιτέρω έρευνα αναφορικά με άγνωστους συνεργούς στην αιματηρή απόδραση. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, το ερώτημα δεν προέκυψε από τη διαδικασία στο δικαστήριο, αλλά από την προδικασία.

Αναμένεται πλέον η απόφαση του δικαστηρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments