Διεθνή

Serial killer στην Κύπρο: Ο «Ορέστης» ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 30χρονη από το Νεπάλ

Serial killer στην Κύπρο: Ο «Ορέστης» ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 30χρονη από το Νεπάλ
Serial killer στην Κύπρο: Όπως αποκαλύπτεται, ο «Ορέστης» δεν είχε συγκεκριμένο μοτίβο στον τρόπο, με τον οποίο σκότωνε τα θύματα του. Στο μικροσκόπιο των Αρχών γυναικείος στηθόδεσμος που βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη και ενδέχεται να ανήκει σε κάποιο εκ των θυμάτων.

Serial killer στην Κύπρο: Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι εξελίξεις για τον «Ορέστη» στην Κύπρο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο 35χρονος δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο στον τρόπο που σκότωνε τα θύματα του. Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μετά την νεκροτομή και την ιατροδικαστική εξέταση στην 30χρονη Asmita Kahdka Anu από το Νεπάλ. Η σορός της άτυχης γυναίκας είχε βρεθεί μετά από ομολογία του serial killer στο πεδίο βολής της Ορούνας, κοντά στην Κόκκινη Λίμνη. Ωστόσο, η άτυχη γυναίκα από το Νεπάλ, δεν δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο που βρήκαν τον θάνατο η 38χρονη Marry Rose από τις Φιλιππίνες και η 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία. Οι δύο άτυχες γυναίκες στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, ενώ για την Asmita Kahdka Anu η πιθανότερη αιτία είναι ο ξυλοδαρμός.

Δεν βρέθηκαν ίχνη που να δικαιολογούν χρήση όπλου ή μαχαιριού, ενώ από τα στοιχεία αποκλείεται ο στραγγαλισμός. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει πως ο ίλαρχος δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο δολοφονίας των θυμάτων του. Επίσης, δεν ακολουθούσε την ίδια τακτική και στην απόκρυψη των θυμάτων του, τα οποία πέταγε σε διαφορετικούς χώρους. Η ανάκριση του συνεχίζεται καθημερινώς, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια καινούργια αποκάλυψη. Πάντως, οι ανακριτές θεωρούν ότι δεν τους έχει πει όλη την αλήθεια.

Serial killer στην Κύπρο: Βρέθηκε γυναικείος στηθόδεσμος στην Κόκκινη Λίμνη, ίσως ανήκει σε κάποιο από τα θύματα

Κάθε εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη αποτελεί στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από τις Αρχές. Ειδικά, όσο δεν εντοπίζονται οι σοροί της 29χρονης Maricar και της 6χρονης Sierra, τότε οτιδήποτε βρίσκεται σ’ εκείνη την τοποθεσία, μπορεί να είναι και στοιχείο. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», κατά τη διάρκεια των χθεσινών ερευνών, ο δύτης που έκανε κατάδυση στην Κόκκινη Λίμνη βρήκε έναν γυναικείο στηθόδεσμο. Το εύρημα παραδόθηκε στους αστυνομικούς της ΥΠΕΓΕ (Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών) του αρχηγείου αστυνομίας για εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζεται με κάποιο από τα θύματα του 35χρονου ίλαρχου Νίκου Μεταξά.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το μέγεθος του στηθόδεσμου ίσως δώσει μια πρώτη ένδειξη. Κι αυτό γιατί, στην Κόκκινη Λίμνη αναζητείται η σωρός της 29χρονης Marivar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, , η μητέρα της οποίας βρίσκεται στην Κύπρο κι έχει στην κατοχή της προσωπικά αντικείμενα της κόρης της. Ο στηθόδεσμος θα ελεγχθεί τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνάρτηση με το προχθεσινό εύρημα της περίεργης κατασκευής ενός ξύλου επί του οποίου ήταν στερεωμένα τρία σφουγγάρια και τυλιγμένα σε ένα χαλί. ‘

Πάντως, ανακριτές της αστυνομίας, έλεγαν πως τα δύο ευρήματα ίσως να μη σημαίνουν και τίποτα. Ωστόσο, μπορεί να σημαίνουν και πάρα πολλά καθώς βρέθηκαν σε μια λίμνη που θεωρείται τόπος εγκλήματος και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λογική που να δικαιολογεί την ύπαρξη τους στη λίμνη.

Ζητήθηκε συγνώμη για μια ακόμη φορά από τις οικογένειες των θυμάτων

Χθες σε κοινή συνεδρία των επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Νομικών της Κυπριακής Βουλής ο παραιτηθείς υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο νέο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ζήτησαν για ακόμη μία φορά συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του ίλαρχου Νίκου Μεταξά, παραδεχόμενοι τις ευθύνες των αστυνομικών οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με την έρευνα για την εξαφάνιση τους. Ωστόσο απέρριψαν τις επικρίσεις για θεσμικό ρατσισμό στην αστυνομία. Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως «είναι κρίμα να λέμε ότι η αστυνομία είναι ρατσιστική. Αμέλεια ναι, μπορεί να υπήρξε. Κάποιοι μπορεί να επιδεικνύουν συμπεριφορά ρατσιστική. Αλλά είναι κάποιοι. Δεν είναι το Σώμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments