Οικονομία

13η σύνταξη: Στις 20 Μαΐου η καταβολή της

13η σύνταξη: Στις 20 Μαΐου η καταβολή της
Η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/5/19) ότι η 13η σύνταξη θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 20 Μαΐου. Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους. «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν λαϊκισμό και είχαν αποκλείσει τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, την οποία κατήργησαν, μαζί με τα δώρα, ολοσχερώς το 2012. Εμείς την επαναθεσμοθετούμε, αξιοποιώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την 13η σύνταξη ωφελούνται περίπου 2.523.038 συνταξιούχοι. Η καταβολή αφορά στην κύρια σύνταξη, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, για τους συνταξιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι ίση με μία σύνταξη και για τους επόμενους με την κλιμάκωση που ανακοινώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση με το πότε θα καταβληθεί η 13η σύνταξη, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είχε δηλώσει ότι θα γίνει άμεσα, εντός του Μαΐου. Η Έφη Αχτσιόγλου είχε αναφέρει ότι «δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και λόγω των χρεών τους έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, τώρα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη και με μία μικρή παρακράτηση να εξοφλήσουν την οφειλή τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments