Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή
Ο Βασίλης Λεβέντης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση κατά την ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τοποθετείται στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 20:00 με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ότι «ο κόσμος είναι τόσο εξαθλιωμένος που και ένα ευρώ να του δώσετε θα το δεχθεί. Σε όλο τον κόσμο τι θα πουν οι πολίτες όταν θα δουν στους λογαριασμούς τους 100 ευρώ τρεις ημέρες πριν τις εκλογές; Θα πουν ευχαριστώ; Κάτι άλλο θα πουν και ξέρετε τι θα πουν».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι “στις Πρέσπες ατιμάστηκε η χώρα”. Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον Παύλο Πολάκη, τονίζοντας ότι «Ο κ. Κυμπουρόπουλος με την παιδεία που έχει πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που δικαιώνει τους φτωχούς και τους ανήμπορους; Για αυτό πήγε στη Ν.Δ.; Φέρθηκε κι αυτός πονηρά, πήγε για να βγει» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, συμπληρώνοντας ότι «ο Παύλος Πολάκης φέρθηκε λίγο σκληρά».

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους. Τον Ιανουάριο η κυβέρνηση είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments