Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μία σύντομη παρέμβαση στη Βουλή τόνισε ότι “από τη ΝΔ στο πάνθεον των φιλελλήνων θέλουν να βάλουν τον Βέμπερ. Πριν καλά καλά τελειώσουμε τη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, είπε ότι το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε ήταν ανεύθυνο. Ο κ. Μητσοτάκης είπε “οι σαχαμάρες του κ. Τσακαλώτου”. Η ειδική αγωγή και οι καθηγητές που βάζουμε να δουλεύουν, είναι σαχλαμάρες κ. Μητσοτάκη;”.

“Το πιο ενδιαφέρον από την ανάρτηση Βέμπερ ήταν το δεύτερο κομμάτι. Πώς φαντάζεστε ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα συνδέονται ο βορράς με τον νότο; Το ΕΛΚ υποστηρίζει τη λιτότητα, τα τελευταία δέκα χρόνια, ακόμα και μετά από την κρίση.Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό στις ευρωεκλογές; ” πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε και ένα περιστατικό από τις συζητήσεις στο περιθώριο της Ολομέλειας για να ενδυναμώσει τη θέση του πως η Ν.Δ. υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. «Πριν από μερικές ώρες βγήκα έξω από την αίθουσα και, το έχει η μοίρα μου φαίνεται, έπεσα πάνω στον κ. Βορίδη. Τον ρώτησα “εάν σε κεράσω τώρα τρία ουίσκι θα αποκηρύξεις τον νεοφιλελευθερισμό;” . Και μου απάντησε “ποτέ των ποτών, εμείς είμαστε με τον νεοφιλελευθερισμό”».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι “η Αριστερά πια δεν είναι αποκλεισμένη. Νιώθουμε τόσο αποκλεισμένοι, όσο θα έπρεπε να νιώθει η 16χρονη Γκρέτα, που έκανε παρέμβαση για την κλιματική αλλαγή στο Ευρωκοινοβούλιο και συγκλόνισε την υφήλιο. Για ό,τι έχουμε ανακοινώσει, έχουμε και τη χρηματοδότηση. Γι’αυτό έχουμε την αξιοπιστία”.

Όπως υποσχεθήκαμε αντί να δίνουμε στο τέλος της χρονιάς το κοινωνικό μέρισμα αποφασίσαμε να δώσουμε μόνιμα μέτρα που θα τα ψηφίσετε όλοι απ’ ότι κατάλαβα. Δεν περιμέναμε να χτίσουμε την αξιοπιστία μας για να το κάνουμε και να τους πείσουμε. Την χτίσαμε και το κάνουμε τώρα. Γιαυτό βάλαμε τον ειδικό λογαριασμό και γιαυτό βάλαμε αυτά τα μέτρα. Είναι και ποιοτική η διαφορά. Αυτή τη μείωση δεν την κάναμε με ανταλλαγή νεοφιλελεύθερα μέτρα για να λέει ο κ. Μητσοτάκης πάρτε περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία και δώστε μας το 2,5% πλεόνασμα.

Και να λέει ο κ. Μητσοτάκης ψηφίστε μας για να είμαστε μέρος του μεγαλύτερου μπλοκ στην Ευρώπη. Το 2012-14 πώς σας στήριξε το ΕΛΚ, όταν έπεσε το ΑΕΠ κατά 25%; Η διαφορά με εμάς και εσάς είναι ότι η αναπτυξιακή μας πολιτική μπορείτε να τη βρείτε από το σάιτ του υπουργείου Οικονομικών. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Πολάκης, ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε η Αχτσιόγλου είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μια συλλογικότητα. Αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε. Τίποτα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς τη στήριξη Τσίπρα. Τίποτα δεν θα έκανε ο Τσίπρας χωρίς την κοινοβουλευτική ομάδα. Τίποτα δεν θα κάναμε χωρίς δεκάδες χιλιάδες συριζαίους που μας στήριξαν και στις πέτρινε ημέρες. Για αυτό είστε αδύναμοι γιατί δεν καταλαβαίνετε από μια συλλογικότητα που έχει κοινωνικές αναφορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments