Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τόνισε ότι "ο πολακισμός είναι επίσημο δόγμα για την κυβέρνηση".

Ψήφος εμπιστοσύνης: Σε εξέλιξη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: “Ηγετική εμφάνιση κάνατε κύριε Τσακαλώτε,  λόγω απουσίας του κ. Τσίπρα. Και ίσως η αναφορά που κάνατε στο 3% να είναι μία προβολή από το μέλλον. Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν τη χαρίζουμε στην Αριστερά, αλλά κάποια στιγμή η οικονομία πρέπει να δημιουργήσει και πλούτο. Εσείς ανακυκλώνετε μιζέρια”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη συζήτηση της Τετάρτης τονίζοντας ότι εκτραχύνθηκε. “Όλοι με ξέρουν και ξέρουν ότι δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου. Κάνει λάθος όμως ο κ. Τσίπρας. Δεν θα ανεχτώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου. θα απαντώ, γιατί η κοινή γνώμη πρέπει να έχει αντίληψη”. Θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε σε έναν ήρωα της ζωής, να τον ανακαλέσει σε τάξη όταν μείωσε έναν άξιο επιστήμονα. Από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα, αν το είχε κάνει, δεν θα είχε συμβεί.

Ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έκρυβε μέσα του, μίλησε με ύφος απαράδεκτο για πολιτική αντιπαράθεση. Ακόμα και σε ταραγμένες εποχές, δεν θυμάμαι κανέναν πολιτικό να αναφέρεται με τέτοιο ύφος σε κανέναν πολιτικό του αντίπαλο. Είναι κι αυτό ένα από τα ήθη του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε μαζί του και ευτυχώς, θα φύγει μαζί του. Όταν κ. Τσίπρα μου μιλάτε στον ενικό, δεν θίγετε εμένα αλλά το αξίωμά σας. Απαράδεκτο το ότι χαρακτηρίσατε “περιφερόμενη γλάστρα” τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο Στέλιος απάντησε νηφάλια, με εφτά λέξεις “είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα”. Κατά βάθος πρέπει να σας ενοχλεί, ότι συντάχθηκε με τη ΝΔ και είναι δικός μας υποψήφιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους περισσότερο, τονίζοντας ότι “όταν έχεις κάνει καριέρα, κατηγορώντας τους πολιτικούς αντιπάλους σου για σχέσεις με την ελίτ και αποκαλύπτεται, ότι κάνεις κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες, πόσω μάλλον όταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες για συναλλαγή. Κι ακόμα δεν μας έχετε απαντήσει, εάν έχετε προτείνει την κυρία Παναγοπούλου για “αθάνατη”.

Με δικαίωσε ο κ. Πολάκης και διαβάζω απόσπασμα από τη δική του ομιλία: “Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία και όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών”. Η Δημοκρατία είναι μία, το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί είναι ένα, το ίδιο και σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη. Δεν απειλούμε δημοσιογράφους, ότι θα τους θάψουμε τρία μέτρα κάτω από τη γη, ούτε ελπίζουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή  μπας και κερδίσουμε εκλογές. Είναι εντελώς φασιστικά όλα αυτά.Έχετε μια τελευταία ευκαιρία κύριε Τσίπρα, να πάρετε αποστάσεις από όλα αυτά”.

Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα έχει δέκα ενότητες. Μία ονομάζεται “αισθάνομαι ασφαλής”. Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια. Πήγα σήμερα να επισκεφτώ τα σπασμένα καταστήματα στην Βουκουρεστίου και τη Βαλαωρίτου. Κι είχε το θράσος η υπουργός σας να πει ότι διασύρω τη χώρα. Εγώ διασύρω τη χώρα, ή οι μπαχαλάκηδες που αφήνετε να τα κάνουν γυαλιά καρφιά; Και θεωρώ τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη  σπουδή που επέδειξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα.

Απέναντι σε όλα αυτά δεν άκουσα παρά τη «συνταγή» των 29 νέων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαρκή αφαίμαξη, ώστε -κάποια στιγμή- να δίνεται ένα επίδομα σε κάποιους ψηφοφόρους. Αυτό που δίνετε δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε. Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς να ντρέπεστε λίγο πριν τις εκλογές, μήπως και καταφέρετε να ανακόψετε τον πορεία προς τη συντριβή.

Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι κ. Τσίπρα. Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία. Την μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια μεγάλη εθνική αναγέννηση.

Από τώρα μέχρι και την 26η Μαΐου, όπως έχω κάνει συστηματικά τους τελευταίους μήνες,  προσπερνώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Τα όσα κάνει είναι κακή απομίμηση ενός κακού παρελθόντος. Και τα όσα λέει ακούγονται, ήδη, σαν αντίλαλος του χθες. Αυτός επιμένει να φωνάζει «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Και εγώ επιμένω να λέω πως δεν τελειώνω κανέναν, αρχίζω με όλους.

Με ενδιαφέρουν οι νέοι άνθρωποι που πρέπει να έλθουν στην κάλπη για να ορίσουν τη δική τους πορεία. Με ενδιαφέρουν οι επαγγελματίες που -με λιγότερους φόρους και εισφορές- είναι αυτοί που θα αναστήσουν ξανά την μεσαία τάξη. Οι αγρότες και οι νέοι δρόμοι για την παραγωγή τους. Οι επιχειρηματίες που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις σε ένα ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον, δημιουργώντας πολλές καλές θέσεις εργασίας.

Σε 16 μέρες θα μιλήσει ο λαός. Και τότε τα ψέματα θα τελειώσουν πραγματικά. Θα τα σκεπάσει η ίδια η φωνή των πολιτών. Που με την ψήφο τους θα φωνάξουν «Ως εδώ» στην κυβέρνηση της ανικανότητας, των φόρων και των εθνικών πληγών. Και θα στείλουν το μήνυμα της φωτεινής Ελλάδας. Αυτής που μας αξίζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments