Pagenews.gr / Πολιτική / Ευρωεκλογές 2019: Το γαμήλιο Hashtag που καλεί τον κόσμο να ψηφίσει
Ευρωεκλογές 2019: Ένα νέο Hashtag, το #Proposals4Europe, έχει γίνει το νέο trend του Instagram, καλώντας του πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές προκειμένου να περιοριστεί η αποχή που έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς.
Η ώρα για της Ευρωεκλογές 2019 πλησιάζει ολοένα και περισσότερα, κι ένα νέο Hashtag που τις αφορά κάνει θραύση στο Instagram. Συγκεκριμένα, το #Proposals4Europe καλεί τους πολίτες να μην απέχουν από τις εκλογές, αλλά μ΄έναν παράξενο τρόπο. Βλέπετε, παντού υπάρχουν φωτογραφίες με ζευγάρια που μοιάζουν να κάνουν πρόταση γάμου στο ταίρι τους. Ωστόσο, πίσω από όλο αυτό βρίσκεται η εκστρατεία «Το ελάχιστο πέντε». Οι χρήστες με το Hashtag τους καλούνται να κάνουν σε κάποιον πρόταση να ψηφίσουν μαζί.
«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε ιδίως καινούριους ψηφοφόρους και όσους δεν ψηφίζουν, να πάνε να ψηφίσουν», λέει στη FAZ ο Τομπίας Γκράλκε, επικεφαλής της πρωτοβουλίας.
«Επιπλέον, θέλουμε να ξανακερδίσουμε τους πολίτες που είναι στην πραγματικότητα φιλοευρωπαίοι, αλλά αισθάνονται ότι η φωνή τους δεν ακούγεται. Η ιδέα της εκστρατείας δημιουργήθηκε πριν από τις γερμανικές εθνικές εκλογές του 2017. Τότε έγινε μια εκστρατεία μικρότερου βεληνεκούς, η οποία λειτούργησε τόσο καλά», σύμφωνα με τον ίδιο, «ώστε αποφασίσαμε φέτος να την επεκτείνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δηλωμένος στόχος της πρωτοβουλίας μας ήταν τότε να καταφέρουμε να περιορίσουμε τα ακροδεξιά κόμματα κάτω από το 5%, εξού και το όνομα».
Η δράση αυτή έφτασε και σε χρήστες εκτός Γερμανίας. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτήσεις από ανθρώπους που μένουν στις Βρυξέλλες, την Αθήνα, το Λονδίνο και το Μιλάνο. Εκτός από την κινητοποίηση των ψηφοφόρων, στόχος της εκστρατείας είναι να γίνονται συναντήσεις και να ενθαρρύνονται συζητήσεις για την Ευρώπη.
ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Το ΠΑΣΟΚ λέει «όχι» σε μεταρρύθμιση που ξεκλειδώνει πληρωμές
Με 159 ψήφους υπέρ και 129 κατά, η Βουλή έδωσε το πράσινο φως για τη μεταφορά του αμαρτωλού οργανισμού – το ΠΑΣΟΚ αντιτάχθηκε, προκαλώντας πολιτικές εντάσεις
Βουλή: Γαλάζιος εμφύλιος για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Καβγάς Καιρίδη με Δαβάκη, τα «θραύσματα» πήραν και τον Δένδια
Άγριος γαλάζιος καβγάς ξέσπασε στην επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον πρόεδρο Δημήτρη Καιρίδη να λογομαχεί έντονα παρουσία των εμβρόντητων βουλευτών με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη, καρφώνοντας ωστόσο, και τον Νίκο Δένδια.
Ανδρουλάκης: Τα ΕΛΤΑ υπονομεύτηκαν δεν απέτυχαν–Κυβερνητικά στελέχη φωτογραφίζονται στα εγκαίνια ανταγωνιστών
Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζει τις εξελίξεις στο θέμα των ΕΛΤΑ και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.
Το σχόλιο σας