Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αργύρης Κουσούρης (vid)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αργύρης Κουσούρης (vid)
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος Αργύρης Κουσούρης. Υπηρέτησε επί 40 χρόνια τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όντας πίσω και μπροστά από τις κάμερες από τα τέλη της δεκαετίας του '60. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη από το Α' Νεκροταφείο.

Πέθανε, σε ηλικία 85 ετών, ο Αργύρης Κουσούρης, μια από τις χαρακτηριστικότερες «φωνές» της ΕΡΤ, που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί μισό περίπου αιώνα. Ο κ. Κουσούρης εργάστηκε για περισσότερα από 40 χρόνια στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 υπήρξε δημοσιογράφος της ΕΡΤ τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Σπούδασε στην Γερμανία και ήταν πολύγλωσσος -μιλούσε τέσσερις γλώσσες- πολυτάλαντος, ζωγράφος με έργα και εκθέσεις, μουσικός και συλλέκτης εγχόρδων οργάνων, αλλά και πολυταξιδεμένος.

Από τότε που αποσύρθηκε υπήρξε αρωγός των νέων παιδιών. Δίδαξε ορθοφωνία, μορφοφωνολογία και ορθό λόγο στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση της ΕΡΤ άλλα και στην ΕΣΗΕΑ σε ειδικά σεμινάρια που οργάνωνε η Ένωση Συντακτών. Η κηδεία του Αργύρη Κουσούρη θα γίνει από το Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη στις 12.30. Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του, κάνοντας λόγο για έναν εξαιρετικό συνάδελφο, που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με σεμνότητα, ήθος και εντιμότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ανέφερε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει ότι «έφυγε» ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Αργύρης Κουσούρης.

Ο Αργύρης Κουσούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, φοίτησε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πολυτεχνείου του Άαχεν. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, εργάστηκε ως εκφωνητής στην ΥΕΝΕΔ ενώ από το 1975 μετείχε στη σύνταξη και την παρουσίαση των τηλεοπτικών δελτίων της ΕΡΤ2. Αργότερα έγινε αρχισυντάκτης της διεύθυνσης ειδήσεων.

Ο Αργύρης Κουσούρης, με την ιδιαίτερη φωνή του αλλά και τον τρόπο παρουσίασης των τηλεοπτικών δελτίων, υπήρξε ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους δημοσιογράφους – παρουσιαστές έως την έλευση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Άνθρωπος ευγενής, καλλιεργημένος, πολύγλωσσος και αξιοπρεπής εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά. Μετά τη συνταξιοδότησή του, προσέφερε αφιλοκερδώς τις γνώσεις του καθώς συμμετείχε επανειλημμένα στα σεμινάρια ορθοφωνίας, μορφοφωνολογίας και ορθού λόγου που έχει οργανώσει η Ένωση μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του σε εκατοντάδες νέους συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με σεμνότητα, ήθος και εντιμότητα.

Η κηδεία του Αργύρη Κουσούρη θα γίνει την Τρίτη, 14 Μαΐου, στις 12:30 μ.μ., στο Πρώτο Νεκροταφείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments