Ελλάδα

Παπαστράτος: Η θέση της επιχείρησης σχετικά με το “7ήμερο”

Παπαστράτος: Η θέση της επιχείρησης σχετικά με το “7ήμερο”
Θέση για την επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης «Παπαστράτος», πήρε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Ιάκωβος Καργαρώτος.

Ο κ. Καργαρώτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι η εταιρία Παπαστράτος επεδίωξε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί μελλοντικά στις αυξημένες ανάγκες παραγωγής, όταν αυτές προκύψουν, γεγονός που θα της επιτρέψει, σε συμφωνία με τους εργαζόμενους, να λειτουργεί το εργοστάσιό της επτά ημέρες την εβδομάδα αδιαλείπτως.

Οπως ξεκαθάρισε, αυτό δεν επηρεάζει τους εργαζόμενους, αλλά ίσα ίσα μπορεί να δουλεύουν κι ακόμα λιγότερο. Κι αυτό γιατί με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου βαρδιών που στηρίζεται σε 4 ημέρες εργασίας και 2 ημέρες ρεπό, οι εργαζόμενοι δουλεύουν το τυπικό τους ωράριο και ακόμα λιγότερο.

Εξήγησε μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 37,3 ώρες την εβδομάδα και εξασφαλίζουν 18 ημέρες επιπλέον ανάπαυσής κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πακέτο μισθών και παροχών που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος» πρόσθεσε ότι η επταήμερη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ήταν μέρος της συζήτησης και της πραγματικότητας στην επιχειρηματική ζωή του τόπου από την μεταπολεμική Ελλάδα ακόμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Σημείωσε δε ότι η λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων ακόμα και σήμερα διέπεται από ένα αναχρονιστικό βασιλικό διάταγμα από την δεκαετία του 1950, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και κλάδοι της εποχής οι οποίοι δεν υφίστανται καν στην ελληνική αγορά και κάλεσε για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας σε αυτό το κομμάτι.

Ωστόσο, τόνισε ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, κάτι το οποία έγινε σχεδόν ομόφωνα στην περίπτωση της «Παπαστράτος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments