Καιρός

Καιρός: Χειμώνας και πάλι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός: Χειμώνας και πάλι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Ο καιρός κάνει συνεχώς τερτίπια με το σκηνικό να παραμένει χειμωνιάτικο. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Δείτε πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Ο καιρός μάς παίζει παιχνίδια και παρόλο που βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα της Άνοιξης, το σκηνικό που επικρατεί θυμίζει Χειμώνα. Σήμερα βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το meteo.gr, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το Σάββατο 18/5/19. Για σήμερα όμως και την Τρίτη (14/5/19) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Από την κακοκαιρία -κατά κύριο λόγο- θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Βόρεια Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Κατά τόπους δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Από την Τετάρτη 15/05 έως και την Παρασκευή 17/05 ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με την πρόγνωση, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Πάνω από 10.000 κεραυνοί στη Μεσόγειο

Η κακοκαιρία έρχεται από την Ιταλία και ο ανιχνευτής ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr «ZEUS», είχε καταγράψει πάνω από 10.000 κεραυνούς στην κεντρική Μεσόγειο.

Καιρός: Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι συνθήκες που θα επικρατήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στη χώρα μας είναι οι εξής: Την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν αρχικά στα νησιά του βορείου Ιονίου και μετά το μεσημέρι κυρίως, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή (17/5/19)

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν όποτε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες, 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος καιρός. Την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ του Σαββάτου και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο από τα δυτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments