Πολιτισμός

Ντόρις Ντέι: Πέθανε η διάσημη ηθοποιός

Ντόρις Ντέι: Πέθανε η διάσημη ηθοποιός
Έφυγε από την ζωή η θρυλική ηθοποιός της δεκαετίας του 60, Doris Day.

Η μεγάλη Αμερικανίδα ηθοποιός, Ντόρις Ντέι, πέθανε σε ηλικία σε ηλικία 97 ετών. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε το ίδρυμά της. Η Doris Day μεσουράνησε την δεκαετία του 60. Η Ντόρις Μαίρη Ανν Κάππελχοφ (Αγγλικά: Doris Mary Ann Kappelhoff), γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ντόρις Ντέι (Doris Day, 3 Απριλίου 1922) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια γερμανικής καταγωγής.

Η Ντόρις Ντέι γεννήθηκε στο Σινσινάτι του Οχάιο στις 3 Απριλίου 1922. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε ως έτος γεννήσεως το 1924 και άρχισε τη σταδιοδρομία της τραγουδώντας σε μπάντα το 1939. Η δημοφιλία της άρχισε να αυξάνεται μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού “Sentimental Journey” το 1945. Μετά την εγκατάλειψη της μπάντας του Λες Μπράουν για την έναρξη σόλο καριέρας, η Ντέι άρχισε τη μακρά συνεργασία της με την Columbia Records, από το 1947 ως το 1967 και με περισσότερες από 650 ηχογραφήσεις, που κατέστησαν την Ντέι μία από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες του 20ού αιώνα.

Το 1948 μία ακρόαση για τον σκηνοθέτη Μάικλ Κερτίζ, την οδήγησε στον πρώτο γυναικείο ρόλο της κινηματογραφικής ταινίας “Το ρομάντζο των 7 θαλασσών” (Romance on the High Seas). Η Doris Day συμμετείχε και σε άλλες μεγάλες  κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως μιούζικαλ και κωμωδίες. Έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο στην «Calamity Jane» το 1953 και πρωταγωνίστησε στην ταινία του Χίτσκοκ «Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά» του 1956 με τον Τζέιμς Στιούαρτ.

Η Ντέι είχε παντρευτεί 4 φορές και απέκτησε έναν γιο, τον μουσικό Τέρυ Μέλτσερ (1942-2004), και έναν εγγονό. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε στο Κάρμελ της Καλιφόρνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments