Ελλάδα

Εκλογές 2019: Μέχρι και 1.000 τόνοι χαρτιού για τα ψηφοδέλτια στη Θεσσαλονίκη

Εκλογές 2019: Μέχρι και 1.000 τόνοι χαρτιού για τα ψηφοδέλτια στη Θεσσαλονίκη
Οι εκλογές είναι προ των πυλών και μόνο για τη Θεσσαλονίκη απαιτούνται από 500 έως και 1.000 τόνοι χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Λίγες ημέρες απομένουν για τις εκλογές της 26ης Μαΐου και τα τυπογραφεία στη Θεσσαλονίκη εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σε ψηφοδέλτια των υποψηφίων και τους συνδυασμών τους. Οι τελευταίες δεκαπέντε ημέρες όμως πριν από την κάλπη είναι το πλέον δύσκολο «κατοστάρι», κατά τη διάρκεια του οποίου οι εκτυπωτικές μηχανές δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς.

«Αν μιλήσουμε για τα μεμονωμένα ψηφοδέλτια ενός συνδυασμού και μόνο για τους περίπου 400.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στον δήμο Θεσσαλονίκης, μιλάμε για περίπου δύο με τρεις τόνους χαρτιού ανά τυπογραφείο. Από την άλλη, μπορούμε να μιλήσουμε για εκατό περίπου τόνους χαρτιού που είναι αναγκαίοι μόνο και μόνο για τα ψηφοδέλτια που θα τυπώσει ένα τέτοιο τυπογραφείο.

Στο σύνολο για την πόλη της Θεσσαλονίκης μπορούμε να μιλήσουμε με βασικούς υπολογισμούς για ποσότητες της τάξης των 500 έως και 1.000 τόνων χαρτιού (σ.σ απαραίτητων για το τύπωμα των ψηφοδελτίων)», εξήγησε μεταφέροντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», τα νούμερα πίσω από μια εκλογική αναμέτρηση δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο Γιώργος Μήλιος, διευθυντής ενός εκ των μεγαλύτερων τυπογραφείων της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Eπίσης

Δημοτικές Εκλογές 2019: Στους 19 οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης

Δημοτικές εκλογές 2019: Πόσους σταυρούς βάζουμε στα ψηφοδέλτια

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι