Ελλάδα

Σεισμός τώρα: Ταρακουνήθηκε η Κυλλήνη

Σεισμός τώρα: Ταρακουνήθηκε η Κυλλήνη
Σεισμός τώρα: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή.

Σεισμός τώρα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κυλλήνη, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτιούτου.  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Κυλλήνης, στην περιοχή ανάμεσα στην Ανδραβίδα, τα Λεχαινά και τη Μυρσίνη. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 8 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο σεισμός ήταν αρκετά δυνατός. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα, στην Ηλεία.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (14/5) σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αμαλιάδα Συγκεκριμένα σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 00:27 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου. Οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν τη σεισμική δόνηση σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στον νομό Ηλείας.

  • Άλλες δυο σεισμικές δονήσεις την Δευτέρα (13/5)

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Καρδαμάς, της Αμαλιάδας.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος. Πάντως, όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τη πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments