Διεθνή

ΗΠΑ: Αγρότης έκοψε το πόδι του για να σώσει τη ζωή του (vid)

ΗΠΑ: Αγρότης έκοψε το πόδι του για να σώσει τη ζωή του (vid)
Στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στη Νεμπράσκα, ένας αγρότης ακρωτηρίασε το πόδι του έπειτα από ένα ατύχημα, για να σώσει τη ζωή του.

«Πολύ τυχερός» δήλωσε ένας αγρότης στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ μετά από ένα τρομερό ατύχημα του. Ο ίδιος, μάλιστα, χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το πόδι του, προκειμένου να σώσει τη ζωή του. Συγκεκριμένα, μια μέρα όπως τις άλλες, ο 63χρονος Κέρτις Κάσερ, μετέφερε το καλαμπόκι του όταν ξαφνικά έπεσε σε μια τρύπα. Ωστόσο, συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι επρόκειτο για ένα τρυπάνι σιτηρών, που χρησιμοποιείται για να φορτωθούν τα προϊόντα. Εξωτερικά μπορεί να μοιάζει με έναν χοντρό σωλήνα αλλά στο κέντρο υπάρχει ένα άξονας στον οποίο εφάπτονται μεταλλικοί έλικες και όλο αυτό περιστρέφεται.

Έτσι, ο 63χρονος άντρας κατάλαβε ότι αν δεν αντιδρούσε άμεσα, το μηχάνημα θα τον τραβούσε μέσα.«Δεν ήξερα τι να κάνω και επίσης δεν ήξερα για πόση ώρα ακόμη θα είχα τις αισθήσεις μου. Ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω την προσπάθεια, αλλά μετά θυμήθηκα πως είχα μαζί μου έναν σουγιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αγρότης στο CNN.

Όπως τόνισε, ήταν μόνος του στο κτήμα και δεν μπορούσε να καλέσει βοήθεια, αφού δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο. Έτσι, η μόνη λύση για να ελευθερωθεί ήταν να κόψει το πόδι του. «Ήξερα πως είχα τελειώσει με το κόψιμο γιατί ένοιωσα περίεργα κάποια στιγμή, ίσως να έκοβα κάποιον τένοντα». Στη συνέχεια, όπως λέει, αφού ελευθερώθηκε έπεσε στο έδαφος και με τη βοήθεια των χεριών του κατάφερε να συρθεί μέχρι να φτάσει το κινητό του και να καλέσει ασθενοφόρο. «Κάποια στιγμή σταμάτησα αλλά ήξερα πως έπρεπε να είναι για λίγο αφού μπορεί να έχανα τις αισθήσεις μου…Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω».

Στη συνέχεια, 63χρονος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο. Εκεί νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα μέχρι που μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης. Όπως είπε, τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν συχνά σε όσους κάνουν αγροτικές δουλειές. Μάλιστα, αυτό δεν ήταν το πρώτο για τον ίδιο, καθώς  παλαιότερα είχε πιαστεί το πόδι του σε ένα τρακτέρ. Ωστόσο, ευτυχώς είχε αντιδράσει άμεσα και το τραύμα ήταν επιδερμικό.

«Όλοι με ρωτούν πως γίνεται να είμαι τόσο ψύχραιμος δεδομένης της κατάστασης. Όταν ήμουν στο κέντρο αποκατάστασης είδα τόσους πολλούς ανθρώπους που πιθανότατα δεν μπορέσουν ποτέ ξανά να περπατήσουν. Εγώ όμως έστω και με δυσκολία θα περπατήσω ξανά. Είμαι τυχερός» καταλήγει ο 63χρονος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments