Video

Γιάννης Σγουρός: Συγκλονίζει με τις αποκαλύψεις του στην Ελεονώρα Μελέτη (vid)

Γιάννης Σγουρός: Συγκλονίζει με τις αποκαλύψεις του στην Ελεονώρα Μελέτη (vid)
Ο Γιάννης Σγουρός είναι καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα», όπου μιλάει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Ο Γιάννης Σγουρός θα βρεθεί στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» με την Ελεονώρα Μελέτη. Εκεί, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής θα μοιραστεί στιγμές φτώχειας και πείνας από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Παράλληλα, θα αναφερθεί στη μητέρα του, η οποία μετά από μία μεγάλη στεναχώρια έχασε την όρασή της. Θυμάται τα χρόνια του αθλητισμού και περιγράφει πώς από κλητήρας έγινε διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζα, για να τον κερδίσει τελικά η πολιτική. Κλείνοντας, ευχαριστεί δημόσια τη σύζυγό του που, όπως ο ίδιος δηλώνει, τον ανέχεται τόσα χρόνια.

Ποιος είναι ο Γιάννης Σγουρός

Ο Γιάννης Σγουρός γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1952. Από το 1964, ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Έσπερου Θεσσαλονίκης. Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1970, μεταβαίνει στην Αθήνα. Εκεί, προσλαμβάνεται αρχικά ως κλητήρας στον τραπεζικό όμιλο της Alpha Τράπεζα Πίστεως, όπου στην συνέχεια αναδεικνύεται ως ανώτερο στέλεχος της τράπεζας.

Παράλληλα, υπήρξε αθλητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης από το 1971 έως το 1980 στο Μίλωνα Νέας Σμύρνης που αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική κατηγορία, ενώ από το 1972 ως το 1981 υπήρξε προπονητής των παιδικών και εφηβικών τμημάτων και έπειτα την αγωνιστική περίοδο 1971 με 1971, προπονητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης των ανδρών. Τον επόμενο χρόνο, ανέλαβε την προεδρία του αθλητικού συλλόγου, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1996. Από 1984 έως το 1996, υπήρξε παράλληλα πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ). Το 1987, υπήρξε πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ενώ τον επόμενο χρόνο ανέλαβε την αντίστοιχη θέση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Πολιτική σταδιοδρομία

Η ενεργή ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, σταματά όταν αναλαμβάνει από τις 23 Οκτωβρίου 1996 γενικός γραμματέας Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα με την θέση του παράγοντα στις ομοσπονδίες άρσης βαρών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1996 έως το 1997, υπήρξε ταυτόχρονα μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1996, και έπειτα μέλος της οργανωτικής επιτροπής από το 1998 έως το 2001. Στην θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού παρέμεινε έως το 2001.

Το 2002, εκλέγεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές νομάρχης Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την κατάργηση της νομαρχίας με την εφαρμογή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου Καλλικράτης το 2010. Το 2009, ανακηρύχθηκε ισόβιος γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, υπήρξε υποψήφιος περιφερειάρχης της Αττικής με τη στήριξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) με το οποίο και εκλέχθηκε ως ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments