Αυτοκίνητο

Βρετανία: Επιστρέφει στην αγορά το αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ

Βρετανία: Επιστρέφει στην αγορά το αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ
Βρετανία: Η Aston Martin αποφάσισε την κατασκευή 25 Aston Martin DB5 του 1964, του θρυλικού δηλαδή αυτοκινήτου του Τζέιμς Μποντ, τα οποία και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Η Aston Martin DB5 είναι ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα των ταινιών Τζέιμς Μποντ. Οι θεατές την είδαν για πρώτη φορά στην ταινία Goldfinger (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου). Ακόμη και τόσα χρόνια μετά, το σχήμα, το στυλ  και οι επιδόσεις της (για εκείνη την εποχή) είναι άξια προσοχής. Βέβαια αυτό που… συνάρπαζε όχι μόνο τη Βρετανία, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ήταν ο κατασκοπευτικός εξοπλισμός του. Όπλα, λέιζερ, τηλέφωνο, μεταβαλλόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, αλεξίσφαιρα τζάμια, προπέτασμα καπνού, έκχυση λαδιών στο δρόμο, GPS (με την εμφάνιση της τότε εποχής) και πολλά άλλα.

Αυτό το γνωρίζει καλά η Aston Martin, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει ξανά το μοντέλο. Ο εξοπλισμός θα είναι ίδιος με την ταινία και μάλιστα θα είναι και… λειτουργικός. Τα μοντέλα με προδιαγραφές «Goldfinger» θα είναι οπτικά όμοια με την DB5 της ταινίας. Θα έχουν ασημένιο χρώμα εξωτερικά, τροχούς με ακτίνες, αλλά και λειτουργικά gadget, με τα οποία ο 007, αμυνόταν όταν το απειλούσαν. Εξωτερικά θα υπάρχουν οι μεταβαλλόμενοι αριθμοί κυκλοφορίας με τρεις προεπιλεγμένες πινακίδες. Παράλληλα, το αυτοκίνητο θα έχει ενισχυμένους προφυλακτήρες (κάτι σαν πολιορκητικοί κριοί) εμπρός και πίσω, προπέτασμα καπνού, συσκευή έκχυσης λαδιού στο δρόμο και αλεξίσφαιρα τζάμια. Βέβαια, τα πολυβόλα θα είναι αντίγραφα και άσφαιρα.

Όλα τα… κομφόρ και εντός του αυτοκινήτου

Στο εσωτερικό της η Aston θα έχει όλες τις… ανέσεις που απολάμβανε ο Σον Κόνερι σαν Τζέιμς Μποντ. Δηλαδή: Χώρο αποθήκευσης όπλου κάτω από το κάθισμα, τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού, χειριστήρια των όπλων ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει η οθόνη ραντάρ και η ένδειξη στον χάρτη (κάτι σαν το GPS).Υπάρχει ακόμη και ο διακόπτης για το εκτινασσόμενο κάθισμα, στον λεβιέ ταχυτήτων αλλά όχι αυτό.

Οι 25 Aston Martin DB5 (προδιαγραφών Goldfinger) θα παραχθούν από την Aston Martin Works και το τμήμα ιστορικών αυτοκινήτων της στο εργοστάσιο του Newport Pagnell. Εκεί παράχθηκαν όλες οι 898 DB5 από το 1963 ως το 1965. Τον σχεδιασμό και την ευθύνη της μετατροπής έχει ο Chris Coubould. Ο ίδιος θεωρείται εξπέρ των special effects και έχει εργαστεί ήδη σε 11 ταινίες Τζέιμς Μποντ. O Coubould εξήγησε πως είναι πολύ δύσκολο να έχετε όλα τα gadgets σε ένα αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να λειτουργούν όλα και κάποιες φορές, την ίδια στιγμή (κάτι που δεν γίνεται στον κινηματογράφο).

Βέβαια, όποιοι θελήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο θα πρέπει να γνωρίζουν και τα μειονεκτήματα του. Αρχικά, όσα μοντέλα δημιουργηθούν δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο. Δεν παίρνουν άδεια κυκλοφορίας. Τέλος, θα δημιουργηθούν συνολικά μόνο 25 κομμάτια, το κόστος των οποίων θα ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ (συγκεκριμένα θα φτάνει τα 3.169.023 ευρώ ή 2.750.000 λίρες χωρίς φόρους).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments