Αυτοδιοίκηση

Δημοτικές εκλογές 2019 – Κυριάκος Δημακαράκος: Θα μάθεις την αλήθεια, την επόμενη μέρα…

Δημοτικές εκλογές 2019 – Κυριάκος Δημακαράκος: Θα μάθεις την αλήθεια, την επόμενη μέρα…
Ο υποψήφιος σύμβουλος 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Διαμέρισμα) για τον Δήμο των Αθηναίων, Κυριάκος Δημακαράκος, γράφει για τις δημοτικές εκλογές 2019.

Ο Κυριάκος Δημακαράκος, υποψήφιος σύμβουλος 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Διαμέρισμα) για τον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά – Κώστας Μπακογιάννης γράφει στο pagenews.gr για επικείμενες δημοτικές εκλογές. Βαρεθήκαμε να ακούμε υποσχέσεις, να κάνουμε διαπιστώσεις και να μας λένε ότι έκαναν έργα που δεν υπάρχουν… Ακούμε για ανάπτυξη στο Δήμο των Αθηναίων, για έργα που έγιναν, για κοινωνικές δομές που δημιουργήθηκαν, για ταμεία που γέμισαν και για αναβάθμιση της πόλης μας γενικά… Προχωράω σε μια πόλη γεμάτη αστέγους, με σπασμένα πεζοδρόμια, με ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, ανύπαρκτο πράσινο, υποβαθμισμένους εμπορικούς δρόμους, παράνομο παρκάρισμα, διαλυμένες παιδικές χαρές κλπ.

Μια εικόνα εγκατάλειψης παντού, με υψηλά δημοτικά τέλη. Στα ταμεία του Δήμου, υποστηρίζουν πως έβαλαν τάξη και εδώ αρχίζει και κολλάει ο τίτλος του κειμένου. Θα μάθεις την αλήθεια, την επόμενη μέρα. Τι πραγματικά έγινε στο Δήμο της Αθήνας, που ξοδεύτηκαν χρήματα, αν έβαλαν σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου (διατηρώ αμφιβολίες) και βέβαια τι πληρώθηκε από τον Δήμο και δεν έγινε πράξη. Την επόμενη μέρα, θα νιώσεις περηφάνια που στήριξες τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. Στο 1ο Διαμέρισμα που είμαι υποψήφιος, θα γίνουν μεγάλες αλλαγές.

  • Αναβάθμιση και ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.
  • Αναβάθμιση της Βαρβακείου Αγοράς και της οδού Αθηνάς, και προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της Πλατείας Ομονοίας.
  • Συστηματικότερη ανάδειξη του σημαντικού ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της 1ης Δ.Κ.. Ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, και του Αρχαιολογικού Μουσείου με το κτήριο του Πολυτεχνείου και το Θέατρο Ακροπόλ.
  • Παρεμβάσεις για βελτίωση του οδοφωτισμού και της καθαριότητας, για την ανάπλαση πεζοδρομίων και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας κ.α.. Λύση στο πρόβλημα των άδειων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων, με παρεμβάσεις για την ανακατασκευή και αξιοποίηση τους.
  • Αναγέννηση και επαρκής συντήρηση των μεγάλων χώρων πρασίνου (Λυκαβηττός, λόφος Στρέφη, άλσος Ιλισίων), με προστασία και ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου της. Παράλληλα, δημιουργία νέων μικρότερων χώρων πρασίνου σε επίπεδο γειτονιάς, και ιδιαίτερα σε πυκνά δομημένες περιοχές κατοικίας.
  • Προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στο κέντρο της Αθήνας, με παρεμβάσεις που θα μειώσουν τη συμφόρηση, τη ρύπανση και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις. Ενισχύοντας παράλληλα το δίκτυο συγκοινωνιών και εξασφαλίζοντας επαρκείς χώρους στάθμευσης για τους επισκέπτες και τους κατοίκους.
  • Ενίσχυση των τουριστικών ροών στην 1η Δ.Κ., και στην Αθήνα ευρύτερα, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διασύνδεση της τουριστικής ανάπτυξης με την πολιτιστική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Με μέριμνα ώστε η τουριστική ανάπτυξη να μην έρχεται σε σύγκρουση με την καθημερινότητα των πολιτών, και γειτονιές όπως το Κουκάκι να μην χάνουν το χαρακτήρα τους.

Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν δοκιμαστεί ο καθείς απ’ το δικό του μετερίζι. Αν συγκρίνετε το παρελθόν του καθενός θα καταλάβετε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι εκείνος που έχει αληθινά πετύχει. Αυτή είναι και η εγγύηση για το μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments