Αυτοδιοίκηση

Περιφερειακές Εκλογές 2019: Ο Γιάννης Σγουρός θα στείλει αναφορά στην Google λόγω Πατούλη και Δούρου

Περιφερειακές Εκλογές 2019: Ο Γιάννης Σγουρός θα στείλει αναφορά στην Google λόγω Πατούλη και Δούρου
Ο υποψήφιος για τις Περιφερειακές Εκλογές 2019 δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν πως ενώ κάποιος έχει κάνει αναζήτηση στο Google την λέξη «Σγουρός», τα πρώτα αποτελέσματα αφορούν στον… κ. Πατούλη και την κα Δούρου.

Περιφερειακές Εκλογές 2019: Αναφορά στην Google αναμένεται να κάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός επειδή οι ανθυποψήφιοί Γιώργος Πατούλης και Ρένα Δούρου εμφανίζονται με τη χρήση του… δικού του επιθέτου. Σύμφωνα με την καταγγελία του Σγουρού οι Δούρου και Πατούλης πληρώνουν στα adwords της Google για να εμφανίζεται το δικό τους όνομα όταν κάποιος κάνει αναζήτηση στο Google με τις λέξεις κλειδιά «Γιάννης Σγουρός» ή «Γ. Σγουρός».

Μάλιστα, ο κ. Σγουρός δημοσίευσε δύο φωτογραφίες που δείχνουν πως ενώ κάποιος έχει κάνει αναζήτηση στο Google την λέξη «Σγουρός», τα πρώτα αποτελέσματα αφορούν στον… κ. Πατούλη και την κα Δούρου. «Τα adwords είναι μία δυνατότητα προβολής που παρέχει η Google στους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να προωθήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμούν με εισαγωγή λέξεων που χρησιμεύουν ως λέξεις κλειδιά» τονίζει ο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Και συνεχίζει: «Για παράδειγμα εάν κάποιος επαγγελματίας δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης μπορεί να επιλέξει να πληρώσει, ώστε όταν κάνει κάποιος αναζήτηση στη Google με τη λέξη ένδυση να εμφανίζεται π.χ. η ιστοσελίδα του. Εάν δύο ή περισσότεροι ενδιαφερόμενοι επιλέξουν την ίδια λέξη κλειδί, τότε στην αναζήτηση της Google εμφανίζεται πρώτος εκείνος που θα πληρώσει τα περισσότερα».

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι δύο υποψήφιοι Περιφερειάρχες, η κα Δούρου πριν από λίγες ημέρες και ο κ. Πατούλης σήμερα, όπως προκύπτει από τα αδιάψευστα συνημμένα αρχεία, κατέβαλαν λεφτά στα adwords της Google ώστε εάν κάποιος κάνει αναζήτηση με τη λέξη «Γ. Σγουρός» να εμφανίζονται οι ίδιοι!!!» δηλώνει ο Γιάννης Σγουρός.

«Οι μεθοδεύσεις των ανθυποψηφίων μου, που δεν έχουν προηγούμενο, μαρτυρούν εκτός από πανικό, επειδή δεν τους βγαίνουν τα κουκιά, ότι δεν υπάρχει κανένα όριο, κανένας ηθικός φραγμός εκ μέρους τους στον δρόμο προς την κάλπη. Ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος. Έχασαν κάθε μέτρο πολιτικού πολιτισμού. Οι πολίτες πλέον βλέπουν κρίνουν και συγκρίνουν, ποιοι έχουν σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα για την Περιφέρεια Αττικής και ποιοι επιχειρούν να επικρατήσουν με κινήσεις του παρασκηνίου», σημείωσε σχετικά ο Γ. Σγουρός.

Περισσότερα