Αυτοδιοίκηση

Τάκης Λουκόπουλος: Αυτός είναι ο δήμαρχος που έδινε το μισθό του για χτίσιμο σχολείου

Τάκης Λουκόπουλος: Αυτός είναι ο δήμαρχος που έδινε το μισθό του για χτίσιμο σχολείου
Ο Τάκης Λουκόπουλος είναι ένας δήμαρχος διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Όπως και οι πράξεις του.

Είναι μια πράξη που δεν τη βλέπεις συχνά. Για την ακρίβεια… δε τη βλέπεις πουθενά. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αποφάσισε αντί να εισπράξει από το ταμείο του δήμου, να προσφέρει.

Σύμφωνα με το best.gr, όταν πρωτοανέλαβε το 2014 ανακοίνωνε ότι δεν θα λαμβάνει το μισθό του δημάρχου, αλλά και ότι δεν θα χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του. Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αποφάσισε να μην προχωρήσει τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου, όπως έχει το δικαίωμα.

Τα χρήματα που μαζεύτηκαν, περίπου 45 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για το μισθό του δημάρχου και 35.000 το χρόνο για το μισθό του Γενικού Γραμματέα (συνολική, μικτή δαπάνη), χρησιμοποιήθηκαν για το κοινό καλό.

Συγκεκριμένα, με τα χρήματα αυτά αγοράστηκε από τον δήμο Ναυπακτίας ένα οικόπεδο για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που σήμερα λειτουργεί σε κοντέινερ! Επίσης, αγοράστηκε στη συμβολή της Ε.Ο. Ναυπάκτου Θέρμου με την Σμηναγού Λαουρδέκη, ένα οικόπεδο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη αλλά και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ναυπακτίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και δεν θέλησε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για την απόφασή του, να δωρίσει το μισθό του στο δήμο…

Διαβάστε Eπίσης

Γιώργος Καραμέρος: Σποτ για την αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας από το «Ενωμένο Μαρούσι» (vid)

Δημοτικές εκλογές 2019: Το προεκλογικό σποτ του Κώστα Μπακογιάννη

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι