Γεύση

Cheesecake με φράουλες: Λαχταριστό και ελαφρύ

Cheesecake με φράουλες: Λαχταριστό και ελαφρύ
Με αυτό το cheesecake με φράουλες το σπίτι σας θα "μυρίσει" καλοκαίρι.

Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα Cheesecake με φράουλες. Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Τα υλικά είναι λίγα και η διαδικασία για να παρασκευάσετε αυτό το γλυκό είναι απλή. Υλικά συνταγής για την τάρτα: 250γρ. μπισκότα τύπου digestive, 130γρ. βούτυρο λιωμένο, 3 κ.σ. ζάχαρη, 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά). Υλικά συνταγής για τη γέμιση: 450γρ. τυρί κρέμα, 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος, 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη, ½ λεμόνι (ο χυμός του). Υλικά για την επικάλυψη: 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού φράουλα ή μαρμελάδα φράουλα ή 1 κεσεδάκι φράουλες, λίγο μπράντυ και 2 κ.σ. ζάχαρη.

Cheesecake με φράουλες: Διαδικασία συνταγής

Αλέθουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα αν χρησιμοποιούμε. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μαζί να πάρουν αρκετή υγρασία τα μπισκότα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας, αφού πρώτα την βουτυρώσουμε ελαφρώς. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξουν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Πριν το σερβίρισμα, καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις φράουλες και τις μαρινάρουμε με μπράντυ και ζάχαρη ή τις σοτάρουμε ελαφρά με την ζάχαρη και το μπράντυ. Αδειάζουμε τις φράουλες με το ζουμί τους πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε. Αν χρησιμοποιούμε γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα σερβίρουμε περιχύνοντας το cheesecake με αυτό.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments