Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Πέρασε στα ημιτελικά της Ρώμης, αποσύρθηκε ο Φέντερερ

Τσιτσιπάς: Πέρασε στα ημιτελικά της Ρώμης, αποσύρθηκε ο Φέντερερ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης άνευ αγώνα, καθώς ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από τη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Την πρόκριση του στα ημιτελικά του Open της Ρώμης πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας ήταν να αντιμετωπίσει σήμερα στις 17:30 τον Ρότζερ Φέντερερ. Ωστόσο, ο Ελβετός θρύλος του τένις απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά. Ο 38χρονος αισθανόταν ενοχλήσεις στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Μπόρνα Τσόριτς. Αυτές δεν υποχώρησαν κι έτσι επέλεξε να προστατέψει τον εαυτό του ενόψει Ρολάν Γκαρός. Άλλωστε, το γαλλικό κοινό τον περιμένει τέσσερα ολόκληρα χρόνια να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο Open.

Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ σήμερα», ανέφερε ο Φέντερερ. «Δεν είμαι στο 100% από άποψη φυσικής κατάστασης και αφού συμβουλεύτηκα την ομάδα μου, αποφασίστηκε να μην παίξω. Η Ρώμη ήταν πάντα μια από τις αγαπημένες μου πόλεις και ελπίζω να είμαι ξανά εδώ του χρόνου».

Πιθανό rematch με Ναδάλ στα ημιτελικά

Όσον αφορά τον Τσιτσιπά, προκρίθηκε στο δεύτερο συνεχόμενο ημιτελικό Masters, όπου είναι πιθανό να βρει ξανά αντίπαλο τον Ράφαελ Ναδάλ. Θυμίζουμε ότι οι δυο τους είχαν τεθεί αντιμέτωποι στα ημιτελικά της Μαδρίτης, με τον Έλληνα τενίστα να κερδίζει με 2-1 και να προκρίνεται στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ.

Ο Ισπανός παίζει στις 15:30 με τον συμπατριώτη του, Φερνάντο Βερδάσκο και κυνηγάει στη Ρώμη τον πρώτο φετινό του τίτλο. Πάντως, μέχρι στιγμής, η χωμάτινη σεζόν εξελίσσεται εξαιρετικά για τον Τσιτσιπά. Ήδη έφτασε στο δεύτερο ημιτελικό του σε Masters, ενώ κατέκτησε και τον τίτλο στο Εστορίλ. Μάλιστα, ο νεαρός τενίστας μπορεί να φτάσει και μέχρι το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, αν φτάσει στον τελικό της Ρώμης. Πάντως, αν ο Κέι Νισικόρι δεν προχωρήσει πέρα από αυτόν, θα είναι σίγουρα στο No.6.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments