Διεθνή

ΗΠΑ: Αναβολή έξι μηνών στην απόφαση Τραμπ για δασμούς στα αυτοκίνητα

ΗΠΑ: Αναβολή έξι μηνών στην απόφαση Τραμπ για δασμούς στα αυτοκίνητα
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα καθυστερήσει έως και έξι μήνες μια απόφαση για το εάν θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων.

Έως και έξι μήνες θα καθυστερήσει η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για το εάν θα επιβληθούν δασμοί στις εισαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θέλει έτσι να δώσει περισσότερος Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία για να γίνουν εμπορικές συνομιλίες. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι πιθανόν ο πρόεδρος Τραμπ να αναβάλει την απόφασή του. Κι αυτό γιατί συνεχίζονται οι συζητήσεις με όλες τις πλευρές.

Η προθεσμία που είχε ο Τραμπ προκειμένου να λάβει μια απόφαση έληγε αύριο, Σάββατο. Αυτή η απόφαση θα λαμβανόταν έπειτα από σύσταση του υπουργείου Εμπορίου για την προστασία της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ από τις εισαγωγές στη βάση λόγων εθνικής ασφαλείας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή στον Εκπρόσωπο Εμπορίου, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, να επιδιώξει διαπραγματεύσεις και να του δώσει αναφορά εντός 180 ημερών.

Προειδοποιούν για αύξηση τιμών και απειλή χιλιάδων θέσεων εργασίας οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι δασμοί στις εισαγωγές αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν ισχυρή εναντίωση στο Κογκρέσο. Ανάμεσα στους διαφωνούντες περιλαμβάνονται και πολλοί εξέχοντες Ρεπουμπλικανοί. Επίσης, και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους στους δασμούς. Μάλιστα, τονίζουν ότι οι φόροι θα αυξήσουν τις τιμές και θα απειλήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι General Motors Co, Volkswagen AG, Toyota Motor Corp και άλλες έχουν προειδοποιήσει για τις επιζήμιες συνέπειες που θα είχε η επιβολή δασμών ύψους έως και 25% στα εισαγόμενα οχήματα και σε εξαρτήματά τους.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι πιθανόν ο πρόεδρος Τραμπ να αναβάλει την απόφασή του. Κι αυτό γιατί συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments