Διεθνή

Serial killer στην Κύπρο: Τελειώνουν οι έρευνες – Επτά οι δολοφονίες, πέντε οι σοροί

Serial killer στην Κύπρο: Τελειώνουν οι έρευνες – Επτά οι δολοφονίες, πέντε οι σοροί
Serial Killer στην Κύπρο: Πλησιάζουν στο τέλος τους οι έρευνες για τα θύματα του 35χρονου ίλαρχου, με τις ενδείξεις να δείχνουν πως έκανε επτά δολοφονίες, εκ των οποίων έχουν βρεθεί οι πέντε σοροί.

Οι έρευνες για τα θύματα του Serial Killer στην Κύπρο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο νέο αποτέλεσμα. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αρχές αναζητούν δύο ακόμη σορούς από τα επτά θύματα στην Κόκκινη Λίμνη και στη λίμνη Μεμί. Στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης αναζητείται η σορός της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola και στη λίμνη Μενί η σορός της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuca.

Ο 35χρονος ίλαρχος έχει παραδεχθεί ότι πέταξε τα πτώματα των δύο γυναικών στις δύο λίμνες. Μέχρι στιγμής, όμως, αυτά δεν έχουν εντοπιστεί καθώς η χαμηλή ορατότητα και η λάσπη δυσκολεύουν την έρευνα. Το sonar και η ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιήθηκαν έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι έρευνες να έχουν περιέλθει σε ένα οριακό σημείο. Αν τις επόμενες μέρες δεν εντοπιστούν είτε οι σοροί είτε στοιχεία που να δημιουργούν εύλογη προσδοκία για εντοπισμό τους, θα συζητηθεί το θέμα του τερματισμού των ερευνών και η στοιχειοθέτηση υποθέσεων φόνων χωρίς πτώματα.

Η ομολογία μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή – Δεν έχει βρει δικηγόρο ο 35χρονος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομολογία του 35χρονου Serial Killer μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. Δηλαδή, ακόμη και πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου. Αυτή τη στιγμή οι ανακριτές δεν έχουν καθαρή εικόνα για τις προθέσεις του 35χρονου ίλαρχου. Άλλωστε, ο ίδιος δεν έχει βρει δικηγόρο, ώστε να δοθεί κατεύθυνση για τον χειρισμό των υποθέσεων.

Η σύνδεση του με τα θύματα είναι αδιαμφισβήτητη αλλά η μαρτυρία είναι κυρίως περιστατική. Μάλιστα, το αγγλοσαξωνικό δίκαιο που εφαρμόζεται στη Κύπρο, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για την απόδειξη αδικημάτων. Όπως και αν έχουν τα πράγματα, η καταδίκη του σε ισόβια είναι βέβαιη. Το ερώτημα που παραμένει είναι ο αριθμός των ισοβίων που θα τους επιβληθεί. Κι αυτό για να υπολογιστεί και ο χρόνος στον οποίο θα δικαιούται να υποβάλλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση «επ’ αδεία». Το δικαίωμα υποβολής αιτήματος για πρόωρη αποφυλάκιση δεν δημιουργεί δέσμευση για ικανοποίηση του, καθώς στην Κύπρο η ποινή ισοβίων ισούται με το βιολογικό τέλος του κατάδικου.

Serial killer στην Κύπρο: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλα θύματα

Όπως έχει δηλώσει ο αρχηγός της αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα θύματα είναι περισσότερα των επτά που έχει ομολογήσει ο serial killer. Παράλληλα, από τις 30 γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε στο internet δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες που να έχει δηλωθεί η εξαφάνιση τους. Αυτό σημαίνει πως την ερχόμενη εβδομάδα ίσως ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις και καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο με απαγγελία κατηγοριών για επτά φόνους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments