Οικονομία

Μείωση ΦΠΑ: Η λίστα με τα προϊόντα που πάνε στο 13%

Μείωση ΦΠΑ: Η λίστα με τα προϊόντα που πάνε στο 13%
Γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση με τη λίστα των προϊόντων στα οποία πέφτουν οι τιμές, καθώς ο συντελεστής πάει στο 13%.

Από τη Δευτέρα θα ισχύσει η μείωση του ΦΠΑ και η αλλαγή στους συντελεστές φορολογίας θα φέρει και μείωση των τιμών κατά 8,9% σε βασικά είδη τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας METRO – My Market o συνολικός αριθμός των κατηγοριών που επηρεάζονται από την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ είναι 56. Από αυτές οι σημαντικότερες αφορούν κωδικούς προϊόντων ευρείας κατανάλωσης από τα σούπερ μάρκετ.

Τα προϊόντα στα οποία μειώνονται οι τιμές μετά και τη μείωση του ΦΠΑ είναι τα εξής:

Αλιεύματα παραδοσιακά (π.χ. αλίπαστα, ταραμά, ρέγγες, σολομό, καπνιστά σκέτα είτε σε λάδι, πέστροφα, βακαλάο υγράλατο είτε ξηράλατο), αλμυρά κράκερς, αρτοσκευάσματα (αφορά σε 4 διαφορετικές κατηγορίες και περιλαμβάνει ψωμί τοστ, πίτες για σουβλάκι, φρυγανιές, παξιμάδια και κριτσίνια. Ισχύει επίσης για όλα τα προϊόντα που τοποθετούνται στη ζεστή γωνιά των χώρων πώλησης των σούπερ μάρκετ, φρέσκα & κατεψυγμένα ψωμιά, κρουασάν, κουλούρια Θεσσαλονίκης κ.α.).

-Βελτιωτικά γεύσης (αλάτι, ξύδι, λεμόνι, ζωμοί ψυγείου), γλυκά (αφορά σε 3 διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν μπισκότα, σοκολατοειδή, κουλουράκια, γλυκά κουταλιού, πραλίνες, φυστικοβούτυρο, χαλβάδες, ταχίνι, λουκούμια, παστέλια), γλυκά snacs (κρουασάν, τσουρέκια, κέικ), γλυκαντικά, καθώς και σε δημητριακά, (εκτός νιφάδων βρώμης), επιδόρπια – κρέμες / γλυκίσματα ψυγείου (κρέμες, ρυζόγαλο, ζελέ, μουσταλευριά, γλυκά κ.α.).

Επίσης, οι τιμές πέφτουν σε έτοιμα φαγητά τυποποιημένα, ζαχαροπλαστική, ζύμες νωπές και κατεψυγμένες, κατεψυγμένες πατάτες, καφέδες, αφεψήματα, κρέμες γάλακτος ψυγείου, λαχανικά – κηπευτικά, μαγειρικά λίπη, μαγειρικά σκευάσματα (σούπες, ζωμοί, πουρές κ.ά), μαργαρίνες, μαρμελάδες, μπαχαρικά, ξηροί καρποί – αποξηραμένα φρούτα, ορεκτικά (ελιές, τουρσιά, έτοιμες σάλτσες ψυγείου, έτοιμες σαλάτες), παγωτά, ροφήματα, σπορέλαια, συνοδευτικά φαγητών (μαγιονέζες, μουστάρδες, κέτσαπ, dressings, σάλτσες), τοματοπροϊόντα, τσίχλες, καραμέλες, ζαχαρώδη, χυμοί φρούτων ψυγείου και ραφιού, ψάρι, παρασκευάσματα τυποποιημένα, snacks πατάτας και καλαμποκιού.

Οι νέες τιμές αναμένεται να ισχύσουν από τη Δευτέρα 20/5/2019. Όσον αφορά στην αλυσίδα METRO – My Market, η μείωση των τιμών αφορά σχεδόν ένα στα τρία προϊόντα που πωλούνται στα καταστήματα, κάτι που μεταφράζεται σε 5.266 προϊόντα. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες και οι κωδικοί προϊόντων για τα οποία μειώνονται οι τιμές αφορούν σχεδόν το 30% των ετήσιων πωλήσεων των My market.

Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι οι αλλαγές στις τιμές, θα ισχύσουν από Δευτέρα ακόμη και στα προϊόντα των Φυλλαδίων και άλλων Προσφορών που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά και στις παραγγελίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα των My market, που έχουν δοθεί πριν από την ισχύ της Νομοθεσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments