Τουρισμός

Αναφιώτικα: Η γραφική λιλιπούτεια συνοικία κάτω από την Ακρόπολη (vid)

Αναφιώτικα: Η γραφική λιλιπούτεια συνοικία κάτω από την Ακρόπολη (vid)
Τα Αναφιώτικα "κρύβονται" κάτω από την Ακρόπολη και αν τελικά καταφέρετε να τα εντοπίσετε, θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Πρόκειται για έναν οικισμό που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο και σίγουρα και σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά του Αιγαίου μας.

Τα Αναφιώτικα είναι συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται στη βορειανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης, στα όρια της συνοικίας της Πλάκας. Η συνοικία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή εργάτες από την Ανάφη, που είχαν έρθει στην Αθήνα για να εργαστούν ως χτίστες στην ανοικοδόμηση της πόλης και στην ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα. Οι κάτοικοι των Αναφιώτικων το 2015 όπου έγινε και η τελευταία καταμέτρηση ήταν 65 άτομα και ανάμεσά τους υπήρχαν και 4 παιδιά.

Τα Αναφιώτικα είναι καλά «κρυμμένα», όμως αν τα εντοπίσετε θα σας εντυπωσιάσουν με την ομορφιά τους

Τα Αναφιώτικα, στα όρια της συνοικίας της Πλάκας, αν τελικά καταφέρετε να τα εντοπίσετε (δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο), θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Πρόκειται για έναν οικισμό που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο και σίγουρα και σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά του Αιγαίου μας. Επειδή αυτό το μέρος το αγαπάμε ιδιαίτερα και το επισκεπτόμαστε συχνά, δεν είναι και λίγες οι φορές που ακούμε κυρίως από τους ξένους τουρίστες να τo παρομοιάζουν και με τις διάσημες Φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μπορεί το λευκό και γαλάζιο χρώμα που κυριαρχεί να παραπέμπει στις Κυκλάδες (εξάλλου από Κυκλαδίτες δημιουργήθηκε και ο οικισμός), όμως είναι τόσο πολύ μικρά τα περισσότερα από τα σπίτια, τόσο παλιά και τόσο άναρχα δομημένα (και τόσο όμορφα παράλληλα), που εύκολα σε παραπέμπουν σε μια “νησιώτικη φαβέλα”. Εξάλλου η εικόνα από ψηλά φανερώνει και πολλές εγκαταλελειμμένες και μισογκρεμισμένες μικρές κατοικίες με στέγες από τσίγκους και πλίθινους τοίχους που ενισχύουν αυτή την άποψη.

Δείτε τα πλάνα που εξασφάλισε η ομάδα Up Drones

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας