Οικονομία

ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα 720 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα 720 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να δώσει ένα νέο επίδομα ανεργίας ύψους 720 ευρώ.

Ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος να δώσει άλλη μια οικονομική ενίσχυση σε όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα αναμένεται καταβληθεί ένα νέο επίδομα που θα αγγίζει τα 720 ευρώ. Αυτό το ποσό θα δοθεί τμηματικά σε τρεις δόσεις των 240 ευρώ. Τα χρήματα θα καταβληθούν κάθε τρεις μήνες έως τρεις φορές μέσα στο έτος αν ο δικαιούχος παραμένει άνεργος.

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα.

Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος  συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος. Ο άνεργος θα πρέπει να έχει τεθεί στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του Οργανισμού.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης:

Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293 ευρώ κάθε ημερολογιακό έτος. Για το έτος 2018 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.445,34 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services αλλά και μέσω των ΚΕΠ. Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα.

Δικαιολογητικά

  • Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης

  • Δελτίο ανεργίας σε ισχύ

  •  ΙΒΑΝ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Διαβάστε Eπίσης

Μείωση ΦΠΑ: Αυτά είναι τα είδη διατροφής και οι υπηρεσίες εστίασης που μειώνονται στο 13%

Εφορία: Έφτασαν τα 2,5 δισ. τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στο πρώτο τρίμηνο του 2019

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι