Αυτοδιοίκηση

Δημοτικές εκλογές 2019: Αυτή είναι η διαφήμιση της χρονιάς

Δημοτικές εκλογές 2019: Αυτή είναι η διαφήμιση της χρονιάς
Δημοτικές εκλογές 2019: Tις εντυπώσεις έχει κλέψει μία διαφορετική υποψηφιότητα από τις άλλες.

Δημοτικές εκλογές 2019: Οι υποψήφιοι στις φετινές εκλογές, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κλέψουν τις εντυπώσεις. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν φτιάξει ευφάνταστα σποτάκια με σκοπό φυσικά να κερδίσουν την συμπάθεια και την ψήφο των περισσότερων ψηφοφόρων.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις έχει κλέψει μία διαφορετική υποψηφιότητα από τις άλλες, Πρόκειται για τη Φαίη Κ. Ολυμπίου, που γεννήθηκε στις παρυφές της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης. Έζησε γραφικά παιδικά χρόνια γεμάτα χρώματα, ιστορία και ποδόσφαιρο, σπούδασε, δούλεψε, και σε κάποια φάση αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, όπως χιλιάδες (κυριολεκτικά) συμπολίτες και συμπολίτισσές της.

Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή, αλλά δεν είναι. Η Φαίη γεννήθηκε στη γειτονιά του Βότση, εκεί που έχει τα γραφεία της η Vitamin, ένα digital media agency με δημιουργικές ανησυχίες. Η σύλληψη ήταν σχεδόν ακαριαία. Μια fake υποψήφια (όπως λέμε Φαίη Κ.) που μέσα από την υπερβολή της καμπάνιας της θα έκανε τον χρήστη ν’ αναρωτηθεί: Σοβαρά τώρα;

Όπως λέει η ομάδα της Vitamin, από εκεί και πέρα, η ανάπτυξη της ιδέας ήταν θέμα χρόνου και προσπάθειας. Οπτική ταυτότητα, φωτογράφηση, κείμενα θέσεων, ακόμα και site -το ogtp.gr, των αρχικών του σλόγκαν της Όλυ Για Την Πόλη. Η Φαίη είχε από την αρχή όλα όσα θα είχε μια κανονική υποψήφια στην online παρουσία της και για αυτό, παρά την υπερβολή, ίσως και για αυτή, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι είναι κανονική υποψήφια. Συμπολίτες μας που την ακολουθούν, επικριτικές φωνές, αντιδράσεις, τρολαρίσματα, δεκάδες shares και εκατοντάδες σχόλια, υποστήριξη. Έχει γίνει ανέκδοτο, meme, catchphrase.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments