Ελλάδα

Εκλογές 2019 πού ψηφίζω: Σε ξεχωριστά εκλογικά τμήματα για Ευρωεκλογές και Αυτοδιοίκηση

Εκλογές 2019 πού ψηφίζω: Σε ξεχωριστά εκλογικά τμήματα για Ευρωεκλογές και Αυτοδιοίκηση
Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές 2019 και οι ψηφοφόροι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όχι μόνο πώς ψηφίζουν, αλλά και πού θα προσέλθουν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εκλογές 2019 είναι μία ανάσα μακριά μας και οι ψηφοφόροι θα βρεθούν μπροστά σε τετραπλές κάλπες. Οι πολίτες θα ψηφίσουν για Ευρωεκλογές, Περιφερειακές Εκλογές, Δημοτικές Εκλογές και Κοινοτικές Εκλογές και είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι θα ψηφίσουν σε δύο εκλογικά τμήματα και όχι σε ένα. Οι πολίτες λοιπόν θα μεταβούν στο Α Τμήμα όπου θα ψηφίσουν για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Περιφέρεια και στο Β’ Τμήμα οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για Δήμο και Κοινότητα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, η επιλογή των δύο διαφορετικών τμημάτων έγινε προκειμένου να:

  • Αποφεύγεται ο συνωστισμός σε ένα μεγάλο εκλογικό τμήμα
  • Οι πολίτες εξυπηρετούνται από 2 δικαστικούς αντιπροσώπους
  • Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι καταμετρούν μόνο 2 κάλπες

Εκλογές 2019: Πού ψηφίζω

Οι ψηφοφόροι προκειμένου να μάθουν πού ψηφίζουν, θα πρέπει είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις», είτε να καλέσουν στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Η διαδικασία για να μάθει κανείς πού ψηφίζει μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών είναι πολύ απλή. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζουν και πατώντας αναζήτηση θα μάθουν τα στοιχεία που χρειάζονται.

Πώς ψηφίζω: Βάζω σταυρούς στις ευρωεκλογές κι αν ναι πόσους;

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments