Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τα Χανιά στο Περιστέρι και τη Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τα Χανιά στο Περιστέρι και τη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει την Τετάρτη στο Περιστέρι σε μια... συμβολική ομιλία, λίγες μέρες μετά την αναφορά του στον ψυκτικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανοιχτή ομιλία του χθες στα Χανιά, με την οποία ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη, περιέγραψε ξανά ακόμη πιο εμφατικά το δίλημμα των ευρωεκλογών, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τις διακοπές του σε κότερο. Τα Χανιά είναι βέβαια η ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρθηκε πολλάκις στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είναι όμως πλέον μία προνομιακή για το ΣΥΡΙΖΑ περιοχή και μία καλή γαλάζια επίδοση στο νησί θα ήταν κρίσιμη.

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στην Πάτρα και θα έχει ενδιαφέρον εάν θα επαναλάβει από τη γενέτειρα του Ανδρέα Παπανδρέου την έκκληση του στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής να συνταχθούν με τη ΝΔ και να αφήσουν τις ίσες αποστάσεις.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι όμως η επόμενη ανοιχτή ομιλία του προέδρου της ΝΔ την Τετάρτη στο Περιστέρι. Ο κ.Μητσοτάκης δεν επέλεξε τυχαία να πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας στο Περιστέρι, όπως δεν έχει επιλέξει τυχαία στις εθνικές εκλογές ο ίδιος να είναι στο ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα Αθηνών, καθώς τα δυτικά προάστια αποτελούν δύσκολες περιοχές για τη ΝΔ. Η αναφορά του κατά τη διακαναλική μία εβδομάδα πριν στον ψυκτικό από το Περιστέρι στάθηκε αφορμή για νέο κύκλο επιθέσεων από το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας στο Star την Παρασκευή επέμεινε στην άποψη του για ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία.

Και σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει δεσμεύσεις του όπως η δημιουργία πρότυπων σχολείων αρχής γενομένης από τη Δυτική Αττική, αλλά και ότι η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα, που ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους και από το σχέδιο της οποίας θα βγουν πρωτίστως ωφελημένοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι- μία εκλογική ομάδα που το 2015 είχε αποδειχθεί κλειδί για το αποτέλεσμα. Ασφαλώς ο λόγος της παρουσίας του στο Περιστέρι δεν είναι μόνον η στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο της πόλης, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος διεκδικεί την πέμπτη κατά σειράν θητεία του. Είναι να «σβήσει» ο πρόεδρος της ΝΔ την όποια κριτική δέχθηκε για την περίφημη φράση του για τον ψυκτικό από το Περιστέρι.

Όπως ακριβώς έπραξε την προηγούμενη εβδομάδα με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που συνάντησε στην Καλλιθέα κι αναφέρθηκε σε στοχευμένες δράσεις και κίνητρα για την αύξηση του εισοδήματός τους, αλλά και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ούτως ώστε να κλείσει οριστικά η παραφιλολογία σχετικά με την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και την αναφορά του στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου της περασμένης Κυριακής.

Την τελευταία ανοιχτή ομιλία πριν τις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε επίσης όχι τυχαία να την πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Από το παραδοσιακά γαλάζιο κάστρο της συμπρωτεύουσας ο πρόεδρος της ΝΔ θα στείλει μήνυμα νίκης και συσπείρωσης, ενώ βασικό θέμα αναμένεται φυσικά να είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να εκφράσει τη δυσαρέσκεια στη Βόρεια Ελλάδα για το Σκοπιανό, το οποίο έχει αναδείξει σε ένα από τα βασικά θέματα για τα οποία καλούνται οι πολίτες να καταψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον δε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει πολλάκις στους ψηφοφόρους ότι ψήφος διαμαρτυρίας για αυτό το ζήτημα σε ένα μικρότερο κόμμα δεν θα έχει αποτέλεσμα και ότι μόνο μία ισχυρή ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας, η οποία όμως έχει υπογραφεί και ως εκ τούτου δεσμεύει τη χώρα. Και ταυτόχρονα έχει καλέσει τους πολίτες να απορρίψουν την ακροδεξιά.

Επίθεση σε Τσίπρα από τα Χανιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του χθες στα Χανιά επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ειρωνεύτηκε με την ατάκα “παιδί του λαού”. “Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας”, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

“Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων. Τη δύναμη που μου δίνετε θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της Κρήτης. Όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να διδαχθεί από τον Ελεύθερο Βενιζέλο, τον Εθνάρχη, που ταυτίστηκε με το νησί μας. Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας περνάει όπως και στις δικές του εποχές στιγμές δύσκολες. Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από την καθήλωση . Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, την ημέρα που θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Αλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον ψηλορείτη. ‘Αλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελεύθεριου Βενιζέλου. Αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments