Διεθνή

Τζέιμι Όλιβερ: Η πτώση της αυτοκρατορίας του γνωστού σεφ

Τζέιμι Όλιβερ: Η πτώση της αυτοκρατορίας του γνωστού σεφ
Ο Τζέιμι Όλιβερ βλέπει όλα όσα έχει χτίσει να πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα.

Ο Τζέιμι Όλιβερ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ σε όλο τον κόσμο. Ο Βρετανός κατάφερε να γίνει τηλεοπτικός σταρ, να ανοίξει πολλά εστιατόρια και παράλληλα ασχολήθηκε με το YouTube. Όλα έδειχναν ιδανικά για τον έμπειρο μάγειρα, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με το BBC όλα κατάφερε να χτίσει ο Όλιβερ βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τίθενται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης με αποτέλεσμα να είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα περίπου 1.300 εργαζόμενοι στην επιχείρηση που περιλαμβάνει  25 εστιατόρια. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιχειρήσεις του Τζέιμι Όλιβερ απασχολούν τα media για αρνητικούς λόγους. Μέσα στο 2018 ο γνωστός σεφ είχε αναγκαστεί να κλείσει 12 από τα μαγαζιά του αφήνοντας χωρίς δουλειά 600 εργαζόμενους.

Τζέιμι Όλιβερ: Πως γλύτωσε τη χρεοκοπία

Ο βραβευμένος σεφ κατάφερε να σωθεί από την χρεοκοπία βάζοντας από δικά χρήματα 13 εκατομμύρια δολάρια. “Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα”, ήταν τα λόγια του.

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Όλιβερ αναζητούσε αγοραστές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Τζέιμι Όλιβερ έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο κυρίως μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές. Ο ίδιος από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter επιβεβαίωσε την είδηση. “Είμαι βαθύτατα λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους στην δουλειά αυτή με τα χρόνια”, έγραψε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments